Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Що подивитися у 2021 році: ТОП найочікуваніших фільмів та мультфільмів

Зовсім нещодавно можна було піти в кіно на улюблену стрічку. Але із запровадженням локдауну прем’єри фільмів та мультфільмів перенесли.

У 2021 році мало з’явитись чимало цікавих фільмів та мультфільмів. У великих залах ще йшли “Чудо жінка: 1984”, а також мультфільм “Душа” студії Pixar. Але через локдаун з 8 по 24 січня кінотеатри закрили. Залишається лише вдома сподіватися, що залишилися заплановані на 2021 рік прем’єри вчергове не перенесуть через пандемію.

Інформатор підібрав для вас перелік фільмів, на які очікує весь світ.

Мавританець, 16 лютого 2021 року

Шотландський режисер Кевін Макдональд представить драматичний фільм, заснований на реальних подіях. Кінокритики пророкують фільму номінацію на “Оскар” за драматичне напруження і зоряний акторський склад. Фільм оповідає про Мохаммеда Ульд Слахі, який отримав термін в 14 років в’язниці за теракт. Після виходу на свободу він публікує свої тюремні записи – щоденник Гуантанамо, який став бестселером в Америці. Головні ролі у фільмі виконали Бенедикт Камбербетч, Джоді Фостер, Шейлін Вудлі.

Райя і останній дракон, 5 березня 2021 року

Навесні студія Disney представить черговий сімейний мультфільм в 3D, який сподобається і дітям, і дорослим. У драконячій землі Кумандра живе народ, який водив дружбу з драконами. Люди і дракони жили в гармонії, поки її не порушили злі монстри Друуни. Щоб врятувати людство, дракони принесли себе в жертву. Один дракон залишився, щоб убити монстрів, а допоможе йому безстрашний воїн – дівчинка Райя.

Матриця 4, 22 грудня 2021 року

Наступного року фанати “Матриці” зможуть побачити довгоочікуване продовження улюбленої трилогії. Головні ролі фільму знову дістануться Кіану Рівзу і Керрі-Енн Мосс, а режисером, як і раніше, буде Лана Вачовскі. Відомо, що картина буде значною мірою присвячена темі кохання, а також покаже протистояння головних героїв з комп’ютерною програмою “Матриця”, яка встановила контроль над землею.

Посіпаки. Становлення Грю, 2 липня 2021 року

Мультфільм “Посіпаки. Становлення лиходія” є черговим внеском до франшизи, що включає в себе чотири мультфільми та одинадцять короткометражок. Розпочалася франшиза з виходу в 2010 році мультфільму “Нікчемний я” та двох його продовжень у 2013 та 2017 роках. У 2015 році світ побачили “Посіпаки”. Загалом це найбільш касова мультфраншиза в історії касових зборів, а також 12-та за обсягом касових зборів серед фільмів усіх часів. Про старт робіт над новим проєктом оголосили у січні 2017 року. Для анімаційної студії Illumination, яка належить Universal Pictures цей фільм стане одинадцятим. Новий мультфільм є одночасно продовженням до “Посіпак” та приквелом до “Нікчемний я”. До озвучування своїх персонажів повернуться Стів Карел та П’єр Коффан.

Мисливці на привидів: З того світу, 11 червня 2021 року

Фантастичний комедійний фільм жахів “Мисливці на привидів: З того світу” має стати продовженням перший двох фільмів франшизи, що вийшли у 1984 та 1989 роках. У 2016 році студія Columbia Pictures випустила на екрани перезавантаження франшизи. Однією з причин, з якої тоді не стали знімати продовження, стала відмова Білла Мюрея від участі у проекті через смерть Гарольда Раміса – актора, що виконував роль його напарника. Фільм-перезавантаження отримав шквал критики, не мав успіху у прокаті та наніс студії $125 млн збитків. Тому прийняли рішення четвертий фільм франшизи зробити продовженням перших двох. До своїх ролей, виконаних у 80-х, повернеться частина акторів, зокрема Сіґурні Вівер та Білл Мюррей. Частину сцен зніматимуть на знайомих глядачам локаціях. Основні зйомки розпочалися у липні 2019 році у Калгарі, Канада.

Форсаж 9, 28 травня 2021 року

Дев’ята частина франшизи з Домініком Торетто, якого грає Він Дізель, чия команда і члени сім’ї об’єднують свої сили для битви з одним з найталановитіших вбивць і високопродуктивних водіїв у світі – його колишнім братом Якобом, якого грає Джон Сіна (“Бамблбі”, “Ігри з вогнем”). У новому фільмі також повертається Хан Лю, якого вважали давно померлим.

Чорна вдова, 7 травня 2021 року

Фільм Marvel зі Скарлетт Йоганссон у головній ролі, в якому також знімалися Девід Гарбор, Флоренс П’ю і О. Т. Фагбенлі. Дії розгортаються після фільму “Капітан Америка: Громадянська війна” 2016 року. У ньому Наташа Романофф стане втікачкою і буде змушена протистояти своєму шпигунському минулому задовго до того, як вона стане Месником.

Круелла, 28 травня 2021 року

Комедія “Круелла” – новий проєкт студії Disney. Повнометражний фільм не буде повторювати сюжет мультфільму, а стане приквелом і покаже становлення персонажу. Про те, що студія планує зняти фільм про лиходійку з мультфільму “101 долматинець” оголосили у 2011 році. Виконавчим продюсером затвердили Глен Клоуз, яка зіграла героїню у фільмах 1996 та 2000 років. Режисерське крісло посів Крейг Гіллеспі (“Тоня проти всіх”). Головна роль дісталася цього разу володарці премії “Оскар” Еммі Стоун. Мультфільм та повнометражні фільмі ґрунтуються на однойменному романі британської письменниці Доді Сміт, який було вперше опубліковано у 1956 році.

Поїздка до Америки 2, 5 березня 2021 року

Едді Мерфі повертається в ролі принца Якима в довгоочікуваному продовженні фільму 1988 року. Фільм знятий за сценарієм, написаним Кеньєю Беррісом (Shaft, Barbershop: The Next Cut), Баррі Блаустейном і Девідом Шеффілдом, режисер Крейг Брюер (Hustle & Flow). Принц Акім збирається стати королем Замудіо, коли він виявляє, що у нього є син в Америці (Джермейн Фаулер). Звичайно, за цим ідуть веселі витівки.

Загін самогубців 2, 5 серпня 2021 року

Фантастичний бойовик “Загін самогубців: Місія навиліт” є продовженням однойменного фільму, що вийшов на екрани в 2016 році. В основі сюжетів обох стрічок – пригоди команди антисупергероїв зі всесвіту DC-Comics. Перший фільм про персонажів зібрав у світовому прокаті майже $750 млн при кошторисі у $175 млн. Режисером та співавтором сценарію нової стрічки став Джеймс Ганн. Він розповів у одному з інтерв’ю, що, готуючись до роботи над проєктом, перечитав усі випуски коміксів про цих персонажів, що вийшли у 1980-х роках. Так він шукав натхнення, аби цей фільм був не просто продовженням історії, показаної в першій частині, а чимось суттєво новим. Основний знімальний процес розпочався наприкінці вересня 2019 року в Атланті на студії Pinewood Atlanta. Через три місяці творча команда вирушила до Панами, де працювала місяць.

Бебі Бос 2: Сімейний бізнес, 25 березня 2021 року

Аніматори Dream Wworks знову планують зустріч з харизматичним босом. Він носить краватку з пелюшок і знається на бізнес-планах більше, ніж на забавках. Цього разу перед Бебі Босом постають виклики і цілі недитячого масштабу.

Том і Джеррі, 25 лютого 2021 року

Коли Джеррі переїжджає в найдорожчий готель Нью-Йорка напередодні “весілля століття”, весільна розпорядниця змушена найняти Тома, щоб позбутися від миші. І війна між цими двома загрожує знищенням її кар’єри, весілля і, можливо, самого готелю. Але незабаром з’являється ще більша проблема: по-диявольському амбітний колега планує змову проти них трьох.

Смерть на Нілі, 16 вересня 2021 року

Кримінальна драма та детектив “Смерть на Нілі”– це екранізація однойменного роману Агати Крісті, що вийшов друком у 1937 році. Стрічка стане продовженням фільму “Вбивство у Східному експресі” 2017 року. Ще у 2015 році правнук письменниці Джеймс Прічард, голова правління Agatha Christie Ltd., заявив, що вважає доцільною екранізацію інших творів Агати Крісті за умови, що фільм 2017 року стане успішним. Якщо кінематографістам вдасться робити якісні та цікаві стрічки, то з часом це виллється у створення кіновсесвіту на основі романів Крісті. Кеннет Брана знову зіграє головну роль у фільмі, а також посяде режисерське крісло.

Дюна, 30 вересня 2021 року

“Дюна” – це міфічна і емоційно заряджена подорож головного героя Пола Атріда. На цього блискучого і обдарованого хлопця чекають великі справи, які йому важко осягнути. Він вирушить на найнебезпечнішу планету у Всесвіті, щоб врятувати майбутнє своєї родини і свого народу. Адже ворожі сили вступають у конфлікт через найцінніший і найрідкісніший ресурс – речовину, здатну розкрити найбільший потенціал людства. Виживуть лише ті, кому вдасться перемогти власні страхи.

Оксана Симоненко

Нагору