ВЛАДА

Підвищення тарифів на газ: депутати міськради Переяслава готують звернення до Президента

Депутати міської ради Переяслава готують звернення до Президента України щодо підвищення тарифів на газ. Його мають затвердити на наступній сесії.

Депутатська фракція політичної партії “Голос” підготує звернення до Президента України, Міністра енергетики України, голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України. Це звернення винесуть на розгляд депутатів Переяславської міської ради 21 січня. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сторінку переяславського осередку партії “Голос” у Facebook.

13 січня депутати міської ради від “Голосу” зустрілися із головою міськради Вячеславом Саулком та секретарем ради Лідією Оверчук. Спільно прийняли таке рішенння.

“Наша фракція погоджується із позицією інших місцевих рад, що підвищення тарифів має бути економічно обґрунтуваним, а в період пандемії та карантину – неприпустимим. Соціальна напруга в суспільстві в такий складний для країни час – це останнє, що потрібно всім нам зараз”, – йдеться в повідомленні.

Після лібералізації газового ринку в Україні більше не існує єдиної ціни на блакитне паливо для населення. У 2021 році українці платитимуть більше не тільки за газ як товар, але і за його постачання. Відповідні зміни в кінці року ухвалив тарифний регулятор. Щоб дізнатися вартість газу на наступний місяць, споживач повинен знайти в квитанції назву постачальника, і перейти на його сайт. Саме там постачальник вказує актуальну ціну.

Шосте засідання сесії міської ради Переяслава проведуть 21 січня. У порядку денному – 24 питання. Деталі читайте за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору