ГРОШІ

Ціна на газ для населення в середньому знизиться на третину

18 січня Кабмін ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 гривні за кубометр. Вона є нижчою на 1,5 грн за кубометр від тієї, яка була у 2018 та 2019 роках.

Кабмін прийняв рішення про встановлення граничної ціни на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 грн за кубометр. Це знизить його вартість для населення в середньому на 30%. При цьому для частини українців це зменшення становитиме майже 40%.  Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт Кабінету Міністрів.

Як зауважив очільник Уряду Денис Шмигаль, така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. Він підкреслив, що встановлена ціна є нижчою на 1,5 грн за кубометр від тієї, яка була у 2018 та 2019 роках. Також повідомив, що надалі Уряд зобов’яже усі газопостачальні компанії представити свої річні продукти для населення, щоб люди змогли підписати річний контракт і заздалегідь розуміти ціни у платіжках.

Прем’єр-міністр також наголосив, що ті громадяни, які наразі мають річні контракти нижче за 6,99 грн/кубометр залишаться з цінами, зазначеними в контрактах. Водночас люди із соціально вразливих груп продовжать отримувати субсидії в повному обсязі.

Нагадаємо, що 28 грудня Кабінет міністрів скасував пільгову ціну на електроенергію для населення. Встановив її на рівні 1,68 гривень за кВт-год.

Оксана Симоненко

Нагору