ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте шаурму вдома

Шаурма є улюбленим перекусом для багатьох. Щоб бути спокійним у її якості, краще приготувати самому. 

Приготувати смачну шаурму можна вдома з доступних інгредієнтів. Приміром, з вірменського лаваша, м’яса і свіжих овочів – в ній немає ніяких консервантів і шкідливих продуктів.

Як приготувати таку шаурму вдома, розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • 2 вірменські лаваші
  • 100 г пекінської капусти або листя салату
  • 200 г курячого філе
  • морква по-корейськи
  • 2 помідори
  • 2 свіжі огірки
  • 100 г сиру
  • сіль, перець

Для соусу:

  • 4 ст. л. сметани
  • 1 ст. л. майонезу
  • приправа карі
  • приправа хмелі-сунелі
  • 1 зубчик часнику
  • петрушка

Приготування:

  1. Курку наріжте на маленькі шматочки і обсмажте на рослинній олії, посоліть. Капусту або салат дрібно наріжте, а також наріжте помідори і огірки, моркву натріть на тертці і поперчіть. Далі натріть сир на тертці.
  2. Для соусу подрібніть часник і петрушку, і перемішайте з майонезом, сметаною, каррі і хмелі-сунелі. Лист лаваша розкладіть на столі, відступіть від краю 2 см та змастіть збоку соусом.
  3. На соус покладіть капусту, потім м’ясо, ще раз змастіть соусом, зверху покладіть овочі і сир. Загніть лаваш зверху і знизу, щоб начинка не випадала, і скрутіть в трубочку. Готову шаурму покладіть на гарячу суху сковороду і підсмажте 5 хвилин, щоб м’ясо нагрілося і розплавився сир.

Оксана Симоненко

Нагору