Шаурма є улюбленим перекусом для багатьох. Щоб бути спокійним у її якості, краще приготувати самому.
Приготувати смачну шаурму можна вдома з доступних інгредієнтів. Приміром, з вірменського лаваша, м’яса і свіжих овочів – в ній немає ніяких консервантів і шкідливих продуктів.
Як приготувати таку шаурму вдома, розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 2 вірменські лаваші
- 100 г пекінської капусти або листя салату
- 200 г курячого філе
- морква по-корейськи
- 2 помідори
- 2 свіжі огірки
- 100 г сиру
- сіль, перець
Для соусу:
- 4 ст. л. сметани
- 1 ст. л. майонезу
- приправа карі
- приправа хмелі-сунелі
- 1 зубчик часнику
- петрушка
Приготування:
- Курку наріжте на маленькі шматочки і обсмажте на рослинній олії, посоліть. Капусту або салат дрібно наріжте, а також наріжте помідори і огірки, моркву натріть на тертці і поперчіть. Далі натріть сир на тертці.
- Для соусу подрібніть часник і петрушку, і перемішайте з майонезом, сметаною, каррі і хмелі-сунелі. Лист лаваша розкладіть на столі, відступіть від краю 2 см та змастіть збоку соусом.
- На соус покладіть капусту, потім м’ясо, ще раз змастіть соусом, зверху покладіть овочі і сир. Загніть лаваш зверху і знизу, щоб начинка не випадала, і скрутіть в трубочку. Готову шаурму покладіть на гарячу суху сковороду і підсмажте 5 хвилин, щоб м’ясо нагрілося і розплавився сир.
Оксана Симоненко