ЖИТТЯ

Гурт із Переяслава X-RAYS побував у прямому ефірі на “Радіо Марія”: про що говорили

Члени переяславського гурту X-RAYS 14 січня стали гостями ефіру на “Радіо Марія” у рамках програми “Люди справи”. На зв’язку були фронтмен гурту Олександр Максименко та бас-гітарист Сергій Юхимчук.

Що розповіли Олександр Максименко та Сергію Юхимчук ведучому програми Олександру Скрипченко. Інформатор обрав лише найцікавіше.

ПРО ЗАРОДЖЕННЯ ГУРТУ

Олександр: Родом я з прекрасного міста, зі столиці – Києва, з Подолу. Моє життя так склалося, що мені довелося побувати у багатьох містах, але остання точка перебування наразі – місто Переяслав. До речі, наш гурт саме тут і розпочав свою діяльність, але ми маємо можливість презентувати свою творчість на всю Україну.

Сергій: Я почав грати на бас-гітарі у 2007 році. За два роки до цього ми познайомились з Олександром, бо навчалися разом в університеті в Переяславі.

О.: Ми вчилися в одній групі, нас тоді об’єднувало навчання, а саме наука психологія. Почали близько товаришувати, а потім, коли разом стали знімати житло, я дізнався, що він музикант. Сергій старанно приховував це кілька років! Разом ми працюємо з 2007 року. Це не тільки співпраця, а й дружба. Своїх друзів я можу перерахувати на пальцях, але Сергій все одно мій найкращий друг.

ПРО БЛАГОДІЙНІСТЬ

О.: У нас створений свій благодійний проєкт “Ти не один”. Цю благодійну акцію ми розпочали ще в університеті перед Великоднем. Збирали кошти на допомогу дітям-сиротам. Це, мабуть, моє особисте, бо я виріс у дитбудинку. Пісня “Мрій” присвячена дітям-сиротам. У нас в кліпі і при записі приймав участь дитячий хор із музичної школи імені Павла Синиці. Під час роботи ми за них навіть більше переживали, ніж за все інше, але результат був вартий того.

ПРО КАРАНТИН

О.: За 2020 рік найважча для мене новина, яка “поставила мене на коліна” була про карантин. Я так звик бути в русі, подорожувати. Ми творили і мали великі плани, а коли це сталося, нам треба було просто сидіти вдома. Я не звик сидіти в одних і тих самих стінах і при цьому ще й боятися людей. Це справді тоді збентежило, але зараз я вже пройшов цей етап. Можливо це був якийсь знак.

ПРО ПІСНЮ “ЦЕ ТВОЄ РІЗДВО” ТА ПРО ЦІЛІ

С.: Бути разом і творити музику нам допомагає розуміння того, що ми йдемо в одному напрямку і наші цілі дотичні. Коли ти щось робиш, то розумієш, що всі працюють на одну мету. Це допомагає фокусуватися і при потребі вчасно зупинятися.

О.: У кожного є якісь теплі асоціації з дитинством, у мене це Різдво та Новий рік. Тоді сніг був такий лапатий! Колись ми сиділи на студії і подумали, чому б не зробити пісню про Різдво на українській мові. І ми зробили цю композицію: про зиму, про снігову стежку, про те, що нас чекають дома рідні. Хочеться, щоби пісня “Це твоє Різдво” об’єднувала родини, друзів, коханих.

Нагадаємо, нещодавно фронтмен переяславського музичного гурту X-RAYS Олександр Максименко розповів, як вплинув карантин на його творчу діяльність. Зізнався, що дистанційна робота зовсім йому не підходить.

Юлія Кравченко

Нагору