ВЛАДА

Фінансовий аудит у міській раді Переяслава навесні проведуть безкоштовно

Фінансовий аудит виконавчих органів міської ради все ж проведуть. Про це на черговій сесії розповів голова ТГ Вячеслав Саулко.

Ще під час передвиборчої кампанії Вячеслав Саулко декларував одним зі своїх головних завдань аудит виконавчих органів міської ради Переяслава. Наприкінці минулого року, коли вже понад місяць був на посаді голови міськради, розповів, що аудит наразі провести нереально, зокрема, через карантин. Про це повідомляє Інформатор.

На шостій сесії міської ради 21 січня Саулко повідомив, усім присутнім, що аудит все ж буде:

– Я говорив, що приватним компаніям необхідно платити великі суми, не менше 100-200 тисяч гривень за кожен структурний підрозділ. Але минулого тижня мені вдалося домовитися із державною компанією, нас включили в перелік на початок другого кварталу. Відповідно грошей платити за це ми не будемо. Аудит стосуватиметься абсолютно всіх структурних підрозділів

Ще в листопаді 2020 року на першому сесійному засіданні депутатів міської ради нового скликання прийняли рішення “Про проведення аудиту виконавчих органів, комунальних підприємств Переяславської міської ради та сільських рад, що приєднуються до Переяславської міської ради (Переяславської територіальної громади)”. Зокрема, аудиту підлягають виконавчий комітет міської ради, відділ капітального будівництва та ЖКГ, відділ культури та туризму, відділ освіти, управління соціального захисту населення, КП “Переяславський міський ринок”, КП “Переяславське ВУКГ”, КП ВУЖКГ, сільські ради, які входять до Переяславської ТГ.

На цьому ж сесійному засіданні Вячеслав Саулко повідомив, що незадоволений роботою Переяслав-Хмельницького відділу поліції. Депутати вирішили не поспішати з висновками.

Віталій Усик

Нагору