ЖИТТЯ

Телеканал ICTV у День соборності України зняв сюжет у Переяславі

22 січня ICTV зняв та показав в ефірі сюжет про переяславські музеї. Більшість із них розміщується в музеї просто неба.

У п’ятницю, 22 січня, телеканал ICTV розповів у своєму репортажі про музей просто неба та музей “Заповіту”. Про це повідомляє Інформатор. Переяслав називають містом-музеєм, адже тут налічується 23 музеї лише в самому заповіднику. Більшість із них розміщується в музеї просто неба. Через карантинні обмеження відвідувачі можуть гуляти тільки територією цього музею.

ICTV показав, як два переяславські музеї функціонують під час локдауну. Інтерв’ю взяли у Миколи Шкіри, завідувача музею народної архітектури та побуту, Олексія Лукашевича, генерального директора НІЕЗ “Переяслав”, та Миколи Томенка, який цього дня був у Переяславі, засновника благодійного фонду “Рідна країна”. Очевидно, що Томенко й посприяв цим зйомкам, оскільки має хороші стосунки із журналістами цього каналу.

Микола Шкіра пояснив, чому до музею приїжджають навіть взимку: “Люди їдуть погуляти, подивитись на природу. Говорять, що в музеї кожна пора року по своєму красива”. Олексій Лукашевич розповів, що зараз ремонтують вхід до музею “Заповіту”: “Ми вирішили не гаяти часу в період локдауну та відремонтувати вхідну частину музею, який відвідують найчастіше”.

Нагадаємо, що 21 січня співробітники НІЕЗ “Переяслав” збирали очерет, щоб у майбутньому перекрити будівлі в музеї просто неба. На цю справу зазвичай витрачають 2-3 дні.

Оксана Симоненко

Нагору