ЖИТТЯ

Що коїться зі стадіоном у Переяславі: ці фото можуть вас шокувати

Не кожне місто може похвалитися власним спортивним стадіоном. У Переяславі він є, проте такий, що не гордість переповнює, а скоріше, сором.

Як йдеться на багатьох інтернет-ресурсах, в Україні є всього два стадіони, названі іменем видатного футбольного тренера Валерія Васильовича Лобановського. Один – всім відомий у Києві, а інший – наш переяславський. Він перебуває в комунальній власності міста. На сайті міської ради повідомляється, що комунальний заклад “Спортивно-оздоровчий комплекс” Стадіон імені Валерія Лобановського” Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області заснований 27 червня 2012 року, розміщується на вулиці Спортивній, 2. Його директором наразі є Володимир Михайловський.

Стадіон має дві трибуни вздовж поля зі встановленими на них дерев’яними лавами. Бігові доріжки викладені з різнокольорових гумових “пазлів”, проте деінде їх немає або вони небезпечно вилазять над поверхнею доріжки. На території стадіону також є хокейний майданчик, туалети, другий менший майданчик. Також є роздягальні та адміністративні кімнати. Стадіон частково освітлюється з прожекторів на стовпах, а освітлювальні вежі вже кілька років ржавіють поблизу поля.

Наприкінці 2016 року на одній із сесій міської ради депутати при затвердженні бюджету на наступний рік виділили 1,5 мільйона гривень на реконструкцію міського стадіону. Володимир Михайловський тоді розповів: “В планах маємо зробити повну перебудову західної трибуни. Повністю обновити газон та підвести воду для його поливу. Аби не пригнічувати трав’яний покрив холодною водою із свердловини, плануємо її брати із річки Альта. Для цього побудуємо невеличку насосну станцію. Вода по трубах буде підведена по всьому периметру поля, тож полив буде скрізь рівномірний. Трохи підрівняємо футбольне поле виведемо всю траву, яка зараз там росте та посіємо нову, спеціальну для футбольних газонів. Також підправимо і бігові доріжки. Я впевнений, що реконструкція міського стадіону – це наш внесок у майбутні великі досягнення наших спортсменів і ми сподіваємося, що Переяслав стане ще більш привабливим для проведення спортивних змагань” (із газети “Вісник Переяславщини”).

Новообраний голова міськради Переяслава Вячеслав Саулко з-поміж своїх основних завдань відзначав питання реконструкції стадіону. Він хоче побудувати сучасний спортивний комплекс, однак для цього необхідна згода інвесторів. Обійдеться проєкт у близько ста мільйонів гривень.

Переглянувши фоторепортаж Інформатора, ви переконаєтесь, що реконструкція стадіону наразі конче необхідна. Але це не єдине завдання теперішньої влади. Мабуть, всіх жителів міста турбує запитання: хто і як допустив до такого стану стадіон у нашому місті?

Підходячи до стадіону, хочеться відійти від стадіону

А з іншого ракурсу – таке

На стінах гаражів біля входу на стадіон – реклама наркотиків

… а може, й перевели!

Це спортсмени забули?

“Олімпійський” стиль

Хто пам’ятає, скільки років вже лежать ці опори?

Якби тут не було людей, то здавалося б, що стадіон не працює вже кілька десятиліть

Тут вам і біотуалет, і скейт-майданчик, і зручні трибуни

Під час футбольного сезону зелених кольорів тут немає взагалі

Покриття вже втікає зі стадіону

Якби Лобановський це побачив…

Газончик кудись засмоктує

Головне, що в патріотичних кольорах

Тут особливо й не посидиш

Хвилі в Переяславі бувають не лише на Дніпрі

Контраст кольорів, але не емоцій

Навіщо це тут?

“Велике будівництво”

Можна м’язи підкачати, але спочатку підкачай колесо

Звалені вежі можуть стати своєрідними турніками

А навіщо ці біотуалети, якщо на території стадіону є сучасний?

Очевидно, що сюди приходять люди, лише тому що альтернативи немає

Раніше ми показували вам темний бік Переяслава – фото, які багатьох шокували. Наголошуємо, справжні журналісти, які турбуються про рідне місто, не можуть звертати увагу лише на позитив. Як усувати недоліки, яких не бачать? Тому ми показуємо їх.

Віталій Усик

Фото: Андрій Дударь

Нагору