ЖИТТЯ

Чемпіонат Переяславщини з футзалу відновиться 30 січня

Через локдаун на три тижні призупинили чемпіонат Переяславщини з футзалу. Відновиться він вже цієї суботи, 30 січня.

У зв’язку з локдауном, який тривав із 8 до 24 січня, було заборонено проводити будь-які масові, розважальні або спортивні заходи. Через це традиційний зимовий чемпіонат Переяславщини з футзалу пішов на тритижневу паузу. Відновляться змагання вже у суботу, 30 січня. Про це повідомляє Інформатор.

Турнір проводять у спортзалі університету із жорсткими карантинними обмеженнями: без вболівальників, на майданчику перебувають лише дві команди, які беруть участь в конкретному матчі, та арбітри. Цих умов суворо дотримувалися до локдауну, дотримуватимуться й після, запевняє голова районної федерації футболу Владислав Столяренко.

Нагадаємо, що чемпіонат проводять за таким форматом: одне коло у двох групах, по чотири найкращі команди з кожної групи проходять до вищої ліги, гірші — до першої. Наразі визначилися сім вищолігових команд: “Матадор” (Переяслав), BOSS (випускники університету), “Переяслав”, “Дружба” (Згурівка), “Кристал” (Яготин), “Дніпро” (Дівички) та Гайшин. У суботу в групі А (тут на одну команду більше — 9) проведуть останній тур та перенесений матч: Вовчків — “Переяслав”, BOSS  — “Амер” (Пологи-Чобітьки), Капустинці (Яготинщина) — Велика Каратуль, Циблі — Демки (Черкащина) та Демки — Капустинці. За останню путівку у “вишці” борються Велика Каратуль (10 очок), Вовчків та “Амер” (по 9).

У неділю, 31 січня, відбудеться перший тур у вищій та першій лігах. Вже сформована календарна сітка, однак у першій лізі ще не все зрозуміло щодо розміщення за місцями в турнірці. А от у вищій пройдуть такі матчі: “Матадор” — Гайшин, “Переяслав” — “Дніпро”, “Кристал” — BOSS, “Дружба” — Велика Каратуль/Вовчків/”Амер”.

Як команди грали в останньому докарантинному турі 3 січня, читайте за посиланням.

Віталій Усик

Нагору