ЖИТТЯ

У Переяславі тепер є центр культури і мистецтва: що це означає

У Переяславі народний центр культури “Зустріч” перейменували на Переяславський центр культури і мистецтва. Також затвердили його структуру та статут.

21 січня на шостій сесії міської ради Переяслава прийняли рішення про перейменування НЦК “Зустріч” у комунальний заклад “Переяславський центр культури та мистецтва”. Затвердили його структуру та статут, згідно з яким відокремленими підрозділами закладу стали: Великокаратульський, Вовчківський, Гайшинський, Гланишівський, Дем’янецький сільські будинки культури, Харківський сільський клуб та переяславські клуби мікрорайонів Борисівка й Трубайлівка. Загалом вся структура розрахована на 54,5 штатних одиниць, 35 з них працюватимуть саме в центрі культури та мистецтва. Про це повідомляє Інформатор.

Приміщення колишнього районного будинку культури, яке перейшло у власність міста, стало так званим другим корпусом центру культури та мистецтва. Директором центру буде Тарас Близнюк, який до цього очолював НЦК. Як зазначила начальниця відділу культури та туризму міськради Анна Скляренко, зміни в статуті не передбачають проведення конкурсу на заміщення посади директора. Договір з Близнюком укладено до липня 2022 року.

Анна Скляренко додала, що з 1 лютого запрацює вся “культурна” структура: гуртки, творчі колективи, заняття у студіях, любительських об’єднаннях.

Нагадаємо, що Скляренко очолила відділу культури та туризму 21 січня. До цього протягом місяця вона стажувалася на цю посаду.

Віталій Усик

Нагору