ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: спечіть тертий пиріг

Смак тертого пирога з варенням знайомий якщо не всім, то точно багатьом. Готувати його зовсім не важко. Саме з таким десертом і чашкою чаю можна проводити зимові вечори.

Як приготувати тертий пиріг з варенням, розповість Інформатор.

Продукти:

  • 200 г вершкового масла (кімнатної температури)
  • 3 склянки борошна
  • 2 яйця
  • 1/3 ч.л. соди
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 стакан цукру
  • ванілін за смаком
  • варення густе (або повидло чи джем) за смаком
  • волоські горіхи за смаком

Спосіб приготування:

  1. Масло, цукор, яйця, сіль, соду, ванілін змішайте в одній чаші.
  2. Розімніть масло і максимально виделкою збийте. Потім збийте до однорідності міксером.
  3. Поступово всипайте муку та замісіть тісто (спочатку виделкою, а потім руками).
  4. Розділіть тісто на дві нерівні частини (1/3 і 2/3). Меншу частину приберіть в морозилку (час залежить від потужності морозилки, але краще подовше потримати тісто в “морозі”, не менше години).
  5. Більшу частину розкачайте в форму, можна зробити невеликі бортики.
  6. Викладіть на пласт варення (або джем, повидло) і горіхи.
  7. Як тільки тісто в морозилці стане досить твердим, дістаньте його і натріть на крупній тертці, розподіліть рівномірно на варенні.
  8. Випікайте пісочний тертий пиріг з варенням в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 25 хвилин.

Юлія Кравченко

Нагору