ВЛАДА

Голова Циблівської ТГ Олександр Палагута потрапив у ДТП на службовому автомобілі: що тепер буде

Голова Циблівської ТГ Олександр Палагута 30 грудня потрапив у ДТП на службовому автомобілі. Переяславський суд визнав його винним в аварії.

30 грудня минулого року о 23:15 на 48 кілометрі автошляху Бориспіль-Дніпро (окружна в Переяславі) голова Циблівської ТГ Олександр Палагута на службовому автомобілі RENAULT DUSTER допустив зіткнення з автомобілями МАN та TOYOTA CAMRY. Після цього зник із місця події в невідомому напрямку. Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Свояк Д.В. визнав Палагуту винним у вчиненні адміністративного правопорушення. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на постанову суду.

Зокрема, у постанові йдеться, що Олександр Палагута визнав свою провину щодо залишення місця ДТП та зіткнення з автомобілем МАN. Однак він “не пам’ятає зіткнення з автомобілем TOYOTA CAMRY”. Місце ДТП залишив, бо був у шоковому стані, був тверезим. Водій TOYOTA CAMRY пояснив, що, керуючи автомобілем та рухаючись в напрямку Кременчука з Борисполя головною смугою, побачив, як на великій швидкості, не пропустивши автомобіль МАN, що рухався головною смугою, RENAULT DUSTER зіткнувся з вантажівкою. Потім RENAULT DUSTER почав різко здавати назад, внаслідок чого допустив зіткнення з його автомобілем. Згідно з рішенням, Палагута отримав адміністративне стягнення у виді громадських робіт на строк 40 годин.

Постанову оприлюднила у Facebook юристка Оксана Шевченко. У пості додала: “Прошу циблян проконтролювати, щоб Палагута 40 годин сніг відкидав. Тиждень тому Палагута сказав, що віддасть білий дастер поліцейскому офіцеру. Я подумала, з чого така щедрість, а після того, як прочилата цю постанову, то зрозуміла: на тобі Боже, що мені не гоже – накатався вже”.

Олександр Палагута прокоментував для Інформатора цю ситуацію:

– Зараз я подаю апеляцію до Київського апеляційного суду, і Оксані Шевченко ще доведеться писати спростування. Я найняв адвокатів, судових експертів, і водій TOYOTA не зробить мене крайнім у цій ситуації. Він думав, що я відразу тихенько відремонтую RENAULT, щоб про це ніхто й не дізнався. Але машина зараз стоїть в гаражі в тому ж стані, аби експерти могли її оцінити. Коли про це дізнався водій TOYOTA, то в нього руки почали трястися. У нього ж був якийсь свій приватний судовий експерт, дружина була свідком. Це нормально? У мене лише невеличка тріщинка на бампері, а в нього капот розірваний. Якби все трапилося так, як він описав, то таких би ушкоджень не було. Те, що я трішки зачепив вантажівку, не приховую, там ледь-ледь прочесав, але “повісити” на мене те, чого не робив, нікому не вдасться. А щодо того, що я цю машину хотів віддати поліцейському офіцерові громади, – це суцільні вигадки Оксани Шевченко. У рамках проєкту нереально просто так взяти й подарувати автомобіль, там значно серйозніша процедура. Ми збираємося купувати авто для офіцера.

RENAULT DUSTER після аварії

TOYOTA CAMRY після аварії

Нагадаємо, 29 січня на трасі Переяслав-Бориспіль поблизу села Єрківці сталася ДТП. Водій однієї з автівок загинув на місці.

Віталій Усик

Фото надані Олександром Палагутою

Нагору