ЖИТТЯ

Погода на 3 лютого: у Переяславі буде плюсова температура

Ввечері прогнозують дощ. Температура підніметься до 2 градусів тепла.

Вранці та в обідню пору із-за хмар вигляне сонце. Ввечері прогнозують дощ. Найхолодніше буде вночі – 5 градусів морозу. Найтепліше буде з 14:00 і до самого вечора – 2 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Дорога буде вологою,адже сніг почне танути. Швидкість вітру сягатиме 4-8 м/с. Опади – 0,3 мм. Вологість повітря складатиме 87-91%. Тривалість дня 3 лютого – 9 годин 27 хвилин. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:24, а захід – о 16:51.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2002-му – 12,3 градуса тепла, а найнижчу в 1956-му – 26,2 градуса морозу.

Народний прогноз:

Цього дня вшановують пам’ять преподобного Максима Сповідника і Максима Грека. У давнину була така приказка: “Якщо місяць заковзав, у хмару білий ріг встромив — буде добре жито і борошно в сито” — молодий місяць у хмарах вказував на хороший урожай. А ось ясне небо передвіщало недорід. Яскраво-червоний захід 3 лютого прогнозував морозний ясний завтрашній день, а ясна погода — ранню весну. Якщо вдень сонце світить яскраво, то влітку на фруктових деревах плоди червиві будуть, а якщо воно за хмари ховається — чисті та великі.

Оксана Симоненко

Нагору