ЖИТТЯ

Цікаві особистості Переяслава: Валерій Вакуленко фотографує автомобілі

У кожному місті є цікаві особистості, Переяслав — не виняток. Сьогоднішній наш герой Валерій Вакуленко (24 роки) поділився своєю історією. Його захоплення фотографією переросло в справу життя. А фотографує він автомобілі.

Інформатор поспілкувався з Валерієм і дізнався про його історію.

ЯК ПОЧАВ ЗАЙМАТИСЯ ФОТОГРАФІЄЮ?

— Це розпочалося досить давно, шістнадцятий мені минав, а може й сімнадцятий. Тримав у руках свій перший смартфон і, певно, ніколи б не збагнув, що саме з цього моменту закладаються мої фотоздібності. Пам’ятаю, уперше перейшов в ручний режим зйомки і виявив купу незрозумілих позицій. Розгубився. Зрештою я освоїв мобільну зйомку і зробив безліч фото, які вважав своїми шедеврами, та чогось мені бракувало.

ЧОМУ САМЕ ЗЙОМКА АВТОМОБІЛІВ?

— Пам’ятаю, на книжковій поличці пилом вкривалася подарована мені однією людиною модельна копія Porsche 911: невелика така, кольору Meteor Grey, на долоню вміщалася. Досі не знаю, як мені те спало на думку, але вирішив у центрі композиції нового знімку розмістити саме її. Автомобілі я боготворив з дитинства. Повсякчас, вирушаючи до столиці, мене, як жителя провінційного містечка, не інтригувала інфраструктура великого міста. Погляд завжди губився серед відбірних автомобілів і я відчував, як б’є в грудях, коли поряд проїжджає Aston Martin, чи будь що, при виді чого я відкривав рота.

ЩО В ЦЬОМУ ЦІКАВОГО?

— Знімаю я і наші переяславські автомобілі. Майже всі класні тачки Переяслава вже перефотографував. Одне з моїх найбільш вагомих досягнень в плані автозйомки — те, що мене запрошували на закриту зустріч “Одеса Super Cars Run” — це клуб статусних авто України. Люди купують собі дорогезні тачки: зустрічаються, катаються, відпочивають, спілкуються між собою. Було дуже приємно працювати там. Ще я буваю на зустрічах Dropmode — там автівки з низькою посадкою.

І НАОСТАНОК:

— Наразі я підіймаюся на нову сходинку з професійним набором техніки, який постійно хочеться поповнювати, значно більше освоївши фотозйомку, постобробку, корекцію кольору, я почав працювати зі справжніми автомобілями елітного класу і просто отримую кайф, і навіть не збираюся зупинятися на досягнутому. Я знайшов те, чому ладен присвятити життя.

1

2

3

 

4

Нагадаємо, нещодавно ми писали про Назара Олійника. Цей хлопець вдало поєднує в собі молодого бунтівника зі зрілим, розумним і досить активним громадянином. Назар пропагує здоровий спосіб життя, займається спортом, донорством, готує неймовірно смачну каву та просто обожнює татуювання.

Юлія Кравченко

Фото: Валерій Вакуленко

Нагору