ЖИТТЯ

У школах району планують ввести новий предмет – “Історія Переяславщини”

У школах Бориспільського району планують ввести предмет “Історія Переяславщини”. Підручники мають підготувати в переяславському університеті.

4 лютого в Переяславі відбулося засідання круглого столу на тему “Диверсифікація туризму на Переяславщині: проблеми та перспективи”, у якому взяли участь голови громад, депутати та науковці. Увагу закцентували на не достатній обізнаності місцевих жителів у власній історії. Тож у школах Бориспільського району планують ввести окрему навчальну дисципліну — “Історія Переяславщини”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на допис депутата Бориспільскої районної ради Юрія Бобровніка у Facebook.

Голова постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, спорту та туризму Бориспільської районної ради Юлія Семенова, яка також була на засіданні, прокоментувала у Facebook це так:

— Це збільшить знання мешканців краю про історію кожного населеного пункту. Вирішити це питання просто: відділи освіти громад вводять в себе відповідний предмет, а університет в Переяславі готує підручники. Це покращить ставлення молоді до свого села чи міста і дасть змогу пізнати свій рід до сьомого коліна.

На круглому столі обговорювали й інші проблеми. Зокрема, звернули увагу на недобудований музей в Переяславі біля Жовтої церкви, відсутність приміщення для музею “Затоплених сіл”, експозицію експонатів вояків АТО з Переяславщини, учасників війни в Афганістані та інші нагальні питання, вирішення яких покращить туристичний потенціал всього району.

Нагадаємо, Юлія Аврамич із Переяслава проводить заняття з фелтінгу від Клубу юних моряків, займаються в приміщенні ЗОШ №5. Разом із дітьми вона створює дивовижні іграшки. Відеорепортаж можна переглянути за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору