ЖИТТЯ

TikTok стає популярним і в Переяславі: Інформатор показує там життя редакції зсередини

Мобільний додаток TikTok тривалий час вважали популярним лише серед дітей та підлітків. Однак зараз ним користуються й люди старшого покоління, редакція Інформатора також.

За останніми даними TikTok налічує понад 800 мільйонів користувачів у світі. У 2020 році цей додаток завантажували найчастіше. Лише в березні минулого року, на початку пандемії, його завантажили 115 мільйонів разів. Таких показників не було у жодного мобільного додатку в історії. Справді, цей сервіс більше розрахований на молодіжну аудиторію: близько 40% користувачів – це молодь віком 16-24 роки.

У додатку публікують переважно короткі відео із музичним супроводом. Часто саме через TikTok деякі пісні стають популярними. Відео легко потрапляють в рекомендації, приносячи швидку славу автору. Такий ефект досягається через те, що кількість користувачів і час, який вони приділяють перегляду контенту, перевищує обсяг доступного контенту в кілька разів.

TikTok має правильно розроблені алгоритми, через що у кожного користувача індивідуальна, мало не унікальна стрічка з відео. Формується вона згідно із попередніми вподобаними відео та роликами, які користувач зазвичай додивлюється до кінця. Через це трапляється, що людина заходить в TikTok “буквально на хвилиночку” й незчувається, як минає кілька годин.

Цей додаток обожнює молодь і часто він зазнає критики від старшого покоління. Мовляв, нічого корисного звідти не візьмеш. Однак наголошуємо: у кожного свої рекомендації, TikTok дає те, що ви любите.

Інформатор вважає, що медіа має бути відкритим до всього нового, не наздоганяти тренди, а започатковувати їх. Тож першим серед переяславських інформаційних редакції зареєструвався на TikTok. Ми використовуємо цю платформу, щоб показувати роботу редакції зсередини. Бо насправді ми такі ж молоді переяславці, як і інші: любимо подуркувати, посміятися одне над одним, а наші сюжети не завжди вдаються з першого разу.

З чого почати вести власну сторінку в TikTok:

  • Побільше знімайте. Тематика відео може бути взагалі будь-яка, а в кадрі може бути хто і що завгодно.
  • Використовуйте популярні в TikTok теми і музику.
  • Закликайте користувачів підписуватися на вас.
  • Монетизує профіль, додавайте в профіль корисні посилання на ваші сторінки.

Поки що на нашій сторінці є п’ять відео, деякі набрали по кілька тисяч переглядів. Скажімо, ролик, де наша Оксана Симоненко на виїзді під час Водохреща запитувала у всіх: “А ви з Переяслава?”, уже переглянули більше 4 тисяч користувачів. Або ж іще є відео, де наш оператор Андрій Дударь хотів зняти красиві види Переяслава для перебивок у сюжеті, а журналістка Юлія Кравченко постійно заходила в кадр, заважаючи йому. А ще у нас на роботі все дуже суворо щодо особистих стосунків. Чому так? Дивіться в нашому TikTok.

@ps.informator@oksanasimonenko25 ##хочуврек ##переяслав ##інформатор ##журналіст ##рекомендації ##будні ##гумор ##жарт ##топ ##хочувтоп♬ оригинальный звук – Інформатор Переяслав

@ps.informator##хочуврек##рекомендації##переяслав##будні##оператора##журналістка##топ##хочувтоп##Інформатор##переяславщина@jullkeller♬ Spongebob – Dante9k

@ps.informator@gvintos @oksanasimonenko25 @jullkeller ##хочуврек ##рекомендації ##переяслав ##будні ##гумор##жарт##Інформатор##girls##job ##топ##рек♬ Oh No – Kreepa

@ps.informator##хочуврек ##рекомендації ##переяслав ##Інформатор ##будні ##на##виїзд##готовий@oksanasimonenko25♬ I’m So Pretty – chunkymonkeeyy

Також ми подивилися, що ще публікують в TikTok за хештегом #переяслав. Окрім багатьох відео без жодного сенсового навантаження, є й краєвиди міста, історія. А волонтер Максим Красовський навіть виклав уривок із нашого відеосюжету про переяславський собачий притулок.

@krasovskii##voiceeffects Громадська організація “У добрі руки” (м. Переяслав) ##переяслав♬ оригінальний звук – Максим

@historyhacksuaПереяслав ч.1 IG: historyhacksua ##история ##київська_русь ##історіяукраїни ##историяукраины ##переяслав ##переяславхмельницкий ##богданхмельницкий ##історія♬ What I’ve Done – Linkin Park

@qichaКто откуда?##переяслав ##переяславхмельницкий ##рекомендации ##переписка♬ оригинальный звук – 🍓TikTok БОМБА🍓

@olha5000Переяслав Краш♬ оригинальный звук – 🐨I’m Boy🐨

@danya_meteorМузей и природа в Переяславе! ##рек ##природа ##музеи♬ BALENCIAGA – FILV

@krasovskii##Переяслав♬ оригінальний звук – Максим

@socportalМузей, а на самом деле кладбище военной техники в Переяславе ##переяслав ##эховойны ##военнаятехника ##follow4follow ##взаимнаяподписка ##кладбищесамолетов♬ оригинальный звук – Соцпортал

Якщо ж ви хочете бути в курсі всіх подій, які відбуваються в Переяславі прямо тут і зараз, — заходьте на наш Telegram-канал.

Віталій Усик

Нагору