Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Перейменування лікарні, гімн у школах та гроші на дороги: що вирішуватимуть на сесії міськради Переяслава

Чергова сьома сесія міської ради Переяслава відбудеться 18 лютого. У порядку денному – 35 основних питань, а також земельні та архітектурні.

На сьомій сесії Переяславської міської ради, яка відбудеться 18 лютого, заплановано розглянути 35 основних та земельні й архітектурні питання. Втім, протягом 9-11 лютого триватимуть засідання постійних комісій. Тож певні питання можуть або зняти з порядку денного, або дещо змінити проєкти рішень. Про це повідомляє Інформатор.

На цій сесії про роботу поліції має прозвітуватися начальник відділу поліції №1 Бориспільського районного управління поліції ГУНП в Київській області Максим Дьомін. На сесії 21 січня голова міськради Вячеслав Саулко та міські депутати вказали на недоліки в роботі правоохоронців, які до наступної сесії слід було усунути. Також цього дня розглянуть фінансові звіти за 2020 рік КП “ВУКГ” та КП “Переяславський міський ринок”.

Депутати проголосують за перейменування медичних закладів, які розміщуються в Переяславі. Зокрема, Переяслав-Хмельницьку центральну районну лікарню перейменують на Переяславську багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування (скорочено Переяславська БЛІЛ). Переяслав-Хмельницький центр первинної медико-санітарної допомоги тепер називатиметься Переяславський центр первинної медико-санітарної допомоги. Також затвердять статути у новій редакції цих закладів.

Розглядатимуть питання “Про розподіл коштів міського бюджету по проведенню поточного ремонту об’єктів транспортної інфраструктури Переяславської міської територіальної громади”. Як йдеться у проєкті рішення, відділ капбудівництва та ЖКГ міськради разом із ВУКГ повинен підготувати обгрунтований перелік доріг, які потребують ремонту. Кошти розподілятимуться розпорядженнями міського голови.

Також депутати приймуть рішення про передачу приміщення дзвіниці Вознесенського собору із комунальної в державну власність. Це необхідно для збереження цього об’єкта культурної спадщини. Приміщення перебуватиме на балансі НІЕЗ “Переяслав”.

Розглядатимуть два питання, які стосуються патріотичного виховання: “Про започаткування обов’язкового виконання учнями, вихованцями, педагогічними працівниками у закладах загальної середньої освіти Державного Гімну України” та “Про використання червоно-чорного революційного прапора ОУН на території Переяславської міської ОТГ”. Щодо обох доповідатиме депутат міськради від “Свободи” Сергій Шаменко.

Нагадаємо, що у школах Бориспільського району планують ввести предмет “Історія Переяславщини”. Підручники мають підготувати в переяславському університеті.

Якщо ж ви хочете бути в курсі всіх подій, які відбуваються в Переяславі прямо тут і зараз, — заходьте на наш Telegram-канал.

Віталій Усик

Фото із сайту Переяславської міської ради

Нагору