Курка з гарбузом та грибами вийде не тільки ситною та смачною стравою, але і корисною для здоров’я. Гарбуз багатий на каротиноїди. Ці речовини захищають нас від шкідливого впливу забрудненого повітря, нітратів і пестицидів, які ми споживаємо з іншими продуктами.
Інформатор розповість, як смачно приготувати цю страву.
Інгредієнти:
- 700 г курячого філе
- 350 г гарбуза
- 400 г печериць
- 200 г ріпчатої цибулі
- 1,5 ст. л соєвого соусу
- 1 ст. л лимонного соку
- 100 мл вершків (20-30%)
- 100 мл води або бульйон (курячого чи овочевого)
- сіль, чорний мелений перець за смаком
- соняшникова рафінована олія для смаження
Приготування:
- Цибулю поріжте кубиками, гарбуз очистіть від шкірки і наріжте кубиками зі стороною приблизно 2 см.
- Гриби розріжте на 4 частини, куряче філе наріжте невеликими шматками.
- На сковорідці розігрійте олію і на середньому вогні частинами обсмажте курку до рум’яної скоринки.
- Обсмажене куряче філе викладіть на тарілку. В цій же сковорідці обсмажте цибулю до прозорого стану.
- До цибулі викладіть гарбуз та гриби і, помішуючи, смажте ще 10 хв. Додайте лимонний сік і соєвий соус та перемішайте.
- Слідом додайте обсмажене куряче філе, воду чи бульйон, посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте кришкою, доведіть до кипіння і тушкуйте приблизно 15 хв. до готовності курки.
- Потім додайте вершки, ще раз доведіть до кипіння і відставте з вогню.
Оксана Симоненко