ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте курку з гарбузом та грибами у вершках

Курка з гарбузом та грибами вийде не тільки ситною та смачною стравою, але і корисною для здоров’я. Гарбуз багатий на каротиноїди. Ці речовини захищають нас від шкідливого впливу забрудненого повітря, нітратів і пестицидів, які ми споживаємо з іншими продуктами.

Інформатор розповість, як смачно приготувати цю страву.

Інгредієнти:

  • 700 г курячого філе
  • 350 г гарбуза
  • 400 г печериць
  • 200 г ріпчатої цибулі
  • 1,5 ст. л соєвого соусу
  • 1 ст. л лимонного соку
  • 100 мл вершків (20-30%)
  • 100 мл води або бульйон (курячого чи овочевого)
  • сіль, чорний мелений перець за смаком
  • соняшникова рафінована олія для смаження

Приготування:

  1. Цибулю поріжте кубиками, гарбуз очистіть від шкірки і наріжте кубиками зі стороною приблизно 2 см.
  2. Гриби розріжте на 4 частини, куряче філе наріжте невеликими шматками.
  3. На сковорідці розігрійте олію і на середньому вогні частинами обсмажте курку до рум’яної скоринки.
  4. Обсмажене куряче філе викладіть на тарілку. В цій же сковорідці обсмажте цибулю до прозорого стану.
  5. До цибулі викладіть гарбуз та гриби і, помішуючи, смажте ще 10 хв. Додайте лимонний сік і соєвий соус та перемішайте.
  6. Слідом додайте обсмажене куряче філе, воду чи бульйон, посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте кришкою, доведіть до кипіння і тушкуйте приблизно 15 хв. до готовності курки.
  7. Потім додайте вершки, ще раз доведіть до кипіння і відставте з вогню.

Оксана Симоненко

 

Нагору