ЖИТТЯ

Погода на 10 лютого: у Переяславі до обіду йтиме сніг

Найхолодніше завтра буде вночі і вранці – 6 градусів морозу. Швидкість вітру сягатиме 4-9 м/с, йтиме сніг. 

З ранку до обідньої пори 10 лютого прогнозують сніг. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Найхолодніше буде вночі і вранці – 6 градусів морозу. Тепліше буде в обід – 2-3 градуси морозу. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

На дорогах замерзатиме мокрий сніг, тому водіям варто бути обережними. Швидкість вітру сягатиме 4-9 м/с. Опади – 3 мм. Вологість повітря складатиме 84-90%. Тривалість дня 10 лютого – 9 годин 50 хвилин. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:13, а захід – о 17:03.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2002-му – 10,3 градуса тепла, а найнижчу в 1911-му – 25,6 градуса морозу.

Народний прогноз:

10 лютого вшановують пам’ять преподобного Єфрема Сиріна. У народі цей день називали Єфрем Вітродуй. Люди боялись вітру, оскільки він передвіщав сире, холодне літо. Тому і говорили: “Не до добра літнього Єфремів вітер”. Ще до нас дійшли спостереження за снігом: якщо нічний сніг залишиться на гілках дерев, то й на землі не розтане.

Оксана Симоненко

Нагору