ЖИТТЯ

У Циблях закрили школу, хоча “пожежні” недоліки там вже усунули

9 лютого міськрайонна виконавча служба закрила Циблівську школу. Суд прийняв таке рішення через порушення пожежної безпеки в закладі.

У лютому 2020 року працівники ДСНС позапланово перевірили Циблівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, виявили порушення пожежної безпеки. Під час засідання Київського адміністративного суду 2 липня 2020 року позивач (а саме – ГУ ДСНС у Київській області) надав такі аргументи для тимчасового закриття школи у Циблях: необроблення дерев’яних конструкцій вогнезахистом, встановлення електровиробів на горючі основи, з’єднання електричних кабелів і проводів в будівлі за допомогою скруток, експлуатація в будівлі кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією, влаштування тимчасових електромереж, зберігання горючих матеріалів на відстані менше одного метра від кабелів та ізольованих проводів, користування пошкодженими електророзетками, використання саморобних подовжувачів. Тож суд прийняв рішення призупинити роботу школи до повного усунення недоліків. Рішення набуло законної сили в жовтні. Про це повідомляє Інформатор.

Як зазначила керуюча справами виконкому Цибліської сільської ради Катерина Степанчук, керівництву громади та школи стало відомо, що буде задіяна виконавча служба, на початку січня цього року. Тож саме Цибліська ТГ ініціювала повторну перевірку закладу. Інспектори Головного управління ДСНС у Київській області під час неї виявили кілька недоліків, найсуттєвіші з яких – неукладений договір на експуатацію сигналізації та не досить якісний люк на горищі. При цьому свою роботу виконував і міськрайонний відділ державної виконавчої служби: 9 лютого зачинив заклад до моменту усунення всіх приписів рятувальників. Школярі у цей період навчатимуться дистанційно.

Степанчук запевнила, що договір на користування вже уклали, а новий люк замовили. Тож знову ініціюють якнайшвидший приїзд інспекторів. Як тільки ті підтвердять, що всі недоліки усунено, заклад відновить роботу. Коли конкретно це буде, поки що невідомо, бо залежить вже не від керівників Циблівської ТГ.

Нагадаємо, що Олег Фігін із Цибель знявся у серіалі “Козаки. Абсолютно брехлива історія”.

Віталій Усик

Нагору