ЖИТТЯ

Надія Ніколайчук із Чирського отримала відзнаку “Мати-героїня”: у неї шість дітей

Жительку села Чирське Надію Ніколайчук нагородили відзнакою “Мати-героїня”. У сім’ї Ніколайчуків шість дітей.

Звання “Мати-героїня” Надія Ніколайчук отримала згідно з Указом Президента України №568/2020 від 15 грудня 2020 року. Урочисте нагородження провели вчора, 10 лютого, у приміщенні міської ради. Привітав багатодітну сім’ю із села Чирське очільник Переяславської громади Вячеслав Саулко. Також вручив посвідчення, нагрудний знак матері-героїні, квіти та подарунок – велику ковдру. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт міськради Переяслава.

Депутат міської ради Юрій Анікієв приєднався до вітання й подарував родині пакунок солодощів. Зазначимо, що державна нагорода є дуже важливою для багатодітних сімей, оскільки, окрім поваги та визнання, матері-героїні отримують матеріальну підтримку і пільговий статус. Почесне звання України присвоює Президент України жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей.

Нагадаємо, школярі Переяслава знову переходять на дистанційне навчання. Спочатку через карантин, а тепер через стихію. 11 та 12 лютого всі навчальні заклади Переяслава та сіл громади зачинилися.

Юлія Кравченко

Нагору