ЖИТТЯ

Поліцейські з Переяслава викрили групу серійних крадіїв: відео затримання

Протягом 2020-2021 років крадії з Черкащини скоювали злочини на території Бориспільського, колишніх Переяслав-Хмельницького та Яготинського районів. Їх затримали переяславські поліцейські.

Працівники відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського районного управління поліції викрили групу осіб, які протягом 2020-2021 років скоювали крадіжки електроінструментів та комп’ютерної техніки з дачних та приватних будинків громадян. Напередодні злочинів група молодиків їздила селами Бориспільського та колишніх Переяслав-Хмельницького та Яготинського районів, де під приводом купівлі горіхів, пір’я чи металу, обирали помешкання для скоєння злочину. Способи проникнення були різними: від розбиття вікна до пошкодження дверей. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Facebook-сторінку поліції Київської області.

Поліцейським вдалося вийти на слід злодіїв. На підставі зібраних матеріалів вони провели кілька санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних осіб на Черкащині, під час якого вилучили речі, ймовірно викрадені з помешкання громадян на території Київщини. Зараз встановлюють власників викраденого майна.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Нагадаємо, що на останній сесії міської ради голова Вячеслав Саулко висловив невдоволення роботою переяславського відділу поліції. Однак депутати не поспішали з висновками.

Віталій Усик

Нагору