ЖИТТЯ

“Це не лише незагоєна рана, це – засторога на майбутнє”: у Переяславі вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Сьогодні в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 32-гу річниця виведення колишніх радянських військ з республіки Афганістан. У Переяславі не лишилися осторонь.

15 лютого біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам зібралися голова міськради Переяслава Вячеслав Саулко та його заступники, голова Дівичківської громади Олександр Слюсар, воїни-інтернаціоналісти, воїни АТО, вихованці ліцею-інтернату “Патріот” та прості жителі міста. Хвилиною мовчання вшанували всіх, хто не повернувся з воєн: як попередніх, так і теперішньої. Всі охочі поклали квіти до пам’ятника. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт Переяславської міської ради.

– Кожна війна – це лихо. Але найбільш масштабним був афганський конфлікт, – сказав у своєму виступі Вячеслав Саулко. – Та війна для нас тривала 3340 пекучих та тривожних діб. Минають роки, та й досі не притупилися душевні страждання від втрат у рідних… Це не лише незагоєна рана, це – засторога на майбутнє. Ми жили з величезною надію, що та війна – остання. Але на Сході України колишні афганці знову на передовій. Бо вони завжди були і залишаються прикладом відваги і справжньої мужності, доблесті й героїзму, братерства та самовідданості для молодих поколінь, адже обов’язок для них – це не просто слово, а основа життя.

Після урочистостей воїни-афганці ще довго не розходилися. Розмовляли, згадували минуле.

Нагадаємо, що 13 лютого в Переяславі провели акцію “Любов є” до Дня святого Валентина. Кожен зміг поділитися своєю думкою про любов, випити гарячого чаю, поласувати цукерками та отримати передбачення.

Фото із сайту міської ради

Нагору