ЖИТТЯ

Чому школи у Переяславі зачинилися, а дитячі садочки працюють

Відсьогодні всі школи Переяславської громади перейшли на дистанційну форму навчання. Заклади будуть зачинені до 19 лютого включно.

Вчора, 15 лютого, під час засідання міської комісії ТЕБ та НС прийняли рішення “рекомендувати закладам загальносередньої та позашкільної освіти із 16 по 19 лютого включно перейти на дистанційну форму навчання“. Так вирішили у зв’язку з погіршення погодних умов та рекомендаціями Міністерства освіти України. При цьому дошкільні заклади продовжуються працювати.

Багатьох жителі міста обурює така ситуація: чому школярі мають сидіти вдома, якщо значно менші діти можуть ходити до садочка? Інформатор звернувся за коментарем до начальника відділу освіти Переяславської міської ради Петра Ярмоленка:

– Причина тут передусім одна: більшість школярів сама ходить до школи, а до садочка дітей приводять або привозять батьки, тож самі й відповідають за їхню безпеку на дорозі. Рекомендації Міністерства я доніс нашому керівництву і гадаю, що ми прийняли правильне рішення. Зазначу, що комісія також дає саме рекомендації, дотримуватися їх чи ні, вирішує директор. Але якщо зі школярем щось трапиться дорогою, приміром, послизнеться й потрапить під машину, то й відповідатиме, зокрема, директор. Мовляв, рекомендації ж були, чому їх не дотримувалися? А в садочок батьки вже самі вирішують, чи варто зараз відводити дитину, перебування в дошкільних закладах взагалі не має обов’язкового характеру. Так, ми справді дещо відвикли від таких зим. У мої шкільні роки такі були постійно і школи не зачиняли. А в останні роки почали звикати до європейських зим, тож перестраховуємося зайвий раз.

Нагадаємо, що чергова сьома сесія міської ради Переяслава відбудеться 18 лютого. У порядку денному – 35 основних питань, а також земельні та архітектурні.

Якщо ж ви хочете бути в курсі всіх подій, які відбуваються в Переяславі прямо тут і зараз, — заходьте на наш Telegram-канал.

Віталій Усик

Нагору