ЖИТТЯ

У Тетяни Зайцевої вдома живе 20 котів: потрібне приміщення для притулку в Переяславі

У селі Харківці Переяславської ТГ Тетяна Зайцева допомагає котикам, які залишились без домівки. Це нелегка справа, адже фінансування громадська організація “Кіт у чоботях” не має, але не втрачає надії. 

Пункт перетримки зараз розміщується у селі Харківці на вулиці Героїв, 15. Тетяна Зайцева сама доглядає за 20 котиками, які тимчасово проживають у неї в будинку, поки їм не знайшли люблячу сім’ю. Допомагають їй у цьому всі небайдужі люди, привозять корм та допомагають фінансово. Організація “Кіт у чоботях” зараз шукає приміщення для притулку.

Детальніше Інформатору про ситуацію з пунктом перетримки “Кіт у чоботях” розповіла Тетяна Зайцева.

— З самого дитинства я — з котиками, мій батько завжди говорив, що коти та собаки — це ті тваринки, про яких треба постійно піклуватись. І тому звикла, що котики живуть в будинку та їх треба годувати, — говорить Тетяна Зайцева. — Ідея щодо пункту перетримки з’явилась коли я познайомилась з Тетяною Чеботарь у Facebook, вона виставила фотографію Фунтика, якого гризли собаки, тож я поїхала його забрати. Саме Тетяна запропонувала якось змінити ситуацію з котиками в Переяславі та районі.

Небайдужі люди самі телефонували Тетяні Зайцевій та запитували, чи можна привезти котика. Тепер їх у пункті перетримки чимало.

— У цій справі мені допомагають Іра Пюра, Сергій Юхимчук, Тетяна Чеботарь, Людмила Романенко та інші небайдужі люди. Тетяна Чеботарь, коли в неї є вільний час, допомагає транспортом для того, щоб поїхати купити необхідні медикаменти та їжу. Ветеринар Руслан Саулко та команда його клініки з аптекою “Айболіт” роблять великий внесок у цю справу — він зробив знижки на корм та ліки. А при стерилізації та кастрації котиків бере гроші тільки за препарати, чим дуже виручає нашу організацію. Також дуже важливо, що перед тим, як стерилізувати котиків, Руслан робить вакцину від сказу, яка вкрай необхідна.

Детальніше про відсутність фінансування та ситуацію з котами в Переяславі розповіли Ірина Пюра, секретарка ГО “Кіт у Чоботях”, та Сергій Юхимчук, член організації.

— Ми з Сергієм погодились, тому що це зараз велика проблема, котиків зараз дуже багато на вулицях Переяслава (тільки на Леваді нараховується близько 200 безпритульних котів), які живуть в скрутних умовах та хворіють. Коли ми відкриємо пункт перетримки у Переяславі, то ним будуть займатись всі залучені до цієї справи люди. У нас вдома зараз проживає п’ять котів, яких взяли з вулиці, а ще двоє — на перетримці.

Пункт перетримки “Кіт у Чоботях” шукає приміщення у Переяславі, бо до Харківець досить далеко добиратися, якщо хтось хоче обрати собі домашнього улюбленця.

— Щодо приміщення, то ми питаємо у знайомих та розміщали оголошення на своїй сторінці у Facebook. Також хочемо звернутись до міського голови Вячеслава Саулка, щоб він допоміг у цьому питанні, — зазначає Тетяна Зайцева. — Коли ми забираємо котиків з вулиці їх треба обов’язково підлікувати, надворі немає здорових котиків. Після того, як їх забирають в дім, у них два тижні інкубаційний період: треба котиків тримати в ізоляції, годувати та приглядати за ними.

Якщо ви хочете допомогти котикам або забрати когось із них собі, звертайтесь до Тетяни Зайцевої, голови громадської організації “Кіт у чоботях”:

Картка ПриватБанку 5168 7427 1574 5604

Тел.: (066) 695-69-28 або до секретарки громадської організації “Кіт у чоботях” Ірини Пюри, тел. (063) 791-66-67.

Матвій має проблеми з оком та лапкою

Який вигляд мав котик, коли його тільки привезли в пункт перетримки

Нафаня в пошуках їжі

“Не відволікайте, я сплю”

Білі котики дуже чутливі

“Що б такого з’їсти?”

У власних покоях

Пухнасте диво

“Ммм, як смачно”

“Не фотографуй, я не в настрої”

Нагадаємо,раніше ми розповідали історії Матвія, Фунтика та Нафані. Вони чекають на люблячі сім’ї.

Оксана Симоненко

Фото та відео: Андрій Дударь

Нагору