Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Як уникнути ДТП на зимовій дорозі: п’ять важливих порад

Через снігопади та ожеледицю на дорогах стає небезпечно. Уберегтися від ДТП допоможуть прості правила.

Декілька вагомих порад щодо дорожнього руху взимку розповість Інформатор.

Зимова гума. Найперше правило — не виїжджати на зимову дорогу на “літніх” шинах. “Зимова” гума пристосована до морозів, ожеледиці та снігу. Не можна користуватися “зимовими” шинами більше трьох років — гума втрачає свої властивості.

Увага на дорозі. Взимку необхідно їздити ще поміркованіше. Слід відмовитися від великих швидкостей. Чим більше швидкість, тим менше поле зору водія. Темп повинен бути таким, щоб можна було повністю контролювати машину. Краще рухатися із середньою швидкістю транспортного потоку. Не варто різко гальмувати, перебудовуватися або йти на обгін — це небезпечно на вкритій льодом дорозі. У снігопад потрібно знизити швидкість і збільшити дистанцію до інших авто.

Пам’ятайте про небезпечні ділянки. Пам’ятайте про потенційно небезпечні ділянки на зимовій дорозі: перехрестя, нерегульовані пішохідні переходи, зупинки (де транспорт пригальмовує, зупиняється або починає рух), а також мости і естакади, які при низьких температурах замерзають.

Думайте про інших учасників дорожнього руху. Уважно стежте за іншими учасниками руху, за їхніми маневрами. Не забувайте, що пішоходи можуть впасти на слизькій поверхні. Наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування навчальних закладів (школи, дитсадки), знижуйте швидкість до мінімуму.

Слідкуйте за станом своєї автівки. Перевірте стан автомобіля: гуму, фари, склоочисники, акумулятор і роботу гальм на відкритому майданчику. Це — одне з найголовніших правил та запорук вашої безпеки й безпеки тих, хто вас оточує.

Нагадуємо, що з 14 до 16 лютого у Переяславі сталося п’ять ДТП. Детальніше читайте за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору