ЖИТТЯ

Предмет “Історія Переяславщини” може бути в школах: які умови

4 лютого стало відомо, що у школах Бориспільского району хочуть ввести предмет “Історія Переяславщини” для учнів 5-9 класів. У міській раді Переяслава дають згоду, але лише у випадку, коли розроблять варіативну складову і підручники. Їх мають створити завдяки співпраці НІЕЗ “Переяслав” і Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Звернення депутата Бориспільської районної ради Юрія Бобровніка від 17 лютого щодо введення нової навчальної дисципліни вже розглянули. Заступниця голови Переяславської міськради Оксана Степаненко у офіційному листі відповіла, що для появи нового шкільного предмету потрібно розробити варіативну складову навчального плану (за бажанням школи). Зазначила також, що міський відділ освіти не може бути замовником підручників для дисципліни “Історія Переяславщини”, втім, може придбати підручники, які мають гриф МОН України та повністю відповідають розробленій програмі навчання. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сторінку Юрія Бобровніка у Facebook.

Міська рада Переяслава також повідомила про ініціативу звернення до НІЕЗ “Переяслав” і місцевого університету щодо розроблення таких підручників. Як тільки вони будуть готові, відділ освіти зможе рекомендувати їх керівникам навчальних закладів.

Нагадуємо, 19 лютого Владислава Столяренка офіційно призначили на посаду начальника відділу фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я виконкому міськради. Він розповів Інформатору про свої основні цілі.

Нагору