ЖИТТЯ

“Ця руїна найбільше підійшла за настроєм”: на Переяславщині знімають фільм “Дім за склом”

У  неділю в Циблях знімали фільм “Дім за склом”. Прем’єра запланована на осінь 2022 року.

У неділю, 28 лютого, у Циблях відзняли частину фільму “Дім за склом”. Зйомки проходили на руїнах церкви святого Іллі. Виробник фільму — “Директорія Кіно”. Прем’єру планують на осінь 2022 року. Про це повідомляє Інформатор.

Детальніше про зйомки розповів режисер фільму “Дім за склом” Тарас Дронь.

— Це авторський повнометражний ігровий фільм. Вчора (коментар режисера ми записали у понеділок, 1 березня — ред.) відбувся перший знімальний день, ми знімали саме фінальну сцену, тому що для цього потрібен зимовий період. А продовження зйомки заплановано в серпні. У церкві святого Іллі відбуватимуться деякі найголовніші події фільму. Ця руїна найбільше підійшла нам своїм настроєм та енергією. Вона є метафорою внутрішнього світу героїні. Однозначно, будемо ще знімати в Циблях влітку. Мені там подобаються пагорби та цікава місцевість.

Це кіно має потенціал фестивальний та кінотеатральний, прем’єра відбудеться в кіно. Головну роль у фільмі виконує Ірина Веренич-Островська. Майже увесь фільм з нею, це фільм-портрет. Вона дуже талановита, я вважаю, що ця роль для неї буде знаковою, — зазначив Тарас Дронь.

В анотації до фільму йдеться: У невеличкому містечку стається трагедія. Зникає безвісти молода дівчина прямо під час святкування випускного вечора, зникає вона не сама, а разом зі своїм хлопцем, не значно старшим від неї. Вікторія, мама дівчини, ділова сучасна жінка, розпочинає пошуки, але як це зробити, щоб не заплямувати собі репутацію, коли є підозра, що дівчина займалась незаконним розповсюдженням наркотиків через мережу інтернет. Вікторія не вірить в припущення слідства, а особливо своєму колишньому чоловіку, якого вважає невдахою і справжньою причиною трагедії. Мама розпочинає своє розслідування справи, та чи не варто спочатку розібратись з собою? Історія про перекладання відповідальності за те, що сталось, перетворює врівноважену жінку на безжалісного монстра, готового йти по головах, щоб не зруйнувати свій комфортний світ.

Церква святого Іллі ідеально підійшла за настроєм

Актриса Ірина Веренич-Островська зіграла головну роль

Режисер фільму Тарас Дронь

Зйомки не припинялися до сутінків

Нагадаємо, що історико-етнографічний заповідник “Переяслав” – гордість нашого міста. До нього входить 23 тематичні музеї різних напрямків, серед яких особливо виділяється Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (музей просто неба). За останні роки заповідник встиг стати знімальним майданчиком для багатьох різножанрових фільмів.

Оксана Симоненко

Фото надала продюсерка фільму Валерія Сочивець

Нагору