ВЛАДА

Спорткомплекс, лікарня чи “Безпечне місто”: який із масштабних проєктів втілять у Переяславі

“Безпечне місто”, спорткомплекс та реконструкція лікарні – ці великі проєкти хоче втілити голова міськради Переяслава Вячеслав Саулко. Але інвестори поки що не обрали жоден.

Ще на початку року голова міськради Переяслава Вячеслав Саулко розповідав, що намагається налагодити співпрацю з Європейським інвестиційним банком розвитку. Запропонував його представникам чотири варіанти для роботи: реконструкція лікарні, центральної площі разом із приміщенням РДА (у майбутньому мерії) та парками, стадіону ім. В. Лобановського (у перспективі з будівництвом спорткомплексу) та впровадження проєкту “Безпечне місто”. Прогнозував, що до кінця січня стане відомо, що ж оберуть інвестори.

Січень вже давно минув, тож Інформатор поцікавився на пресконференції з головою, чи увійде в місто інвестиційний банк.

– Розглядається і розглядалося три проєкти, – передусім уточнив Саулко. – Перший із них – це так званий інфраструктурний розвиток нашого міста. “Безпечне місто” – це комфортні дороги, тротуари, зелені насадження, пішоходні доріжки, світлофори, освітлення. Це найбільша і найдорожча програма. Другий об’єкт – це реконструкція стадіону Лобановського. А реконструкція стадіону Лобановського передбачає велике будівництво спортивного комплексу. І третє, але це стоїть на першому місці, – реконструкція нашої лікарні. Йдеться про повне відновлення лікарні.

Європейський банк увійшов у Київську область. Ми тут зараз покажемо себе першими, але потрібна буде підтримка Кабінету міністрів для того, щоб впустити нас туди, щоб довірити. Питання швидко не розгладається, лише десь в червні вони обіцяють, що воно буде включено в програму їхнього банку. І можливо, десь до кінця року ми знатимемо, які об’єкти будуть включені. Найцікавіше, що я веду з ними розмову не за один об’єкт, а за всі три. Найбільш придатні в їхній програмі два: лікарня та стадіон Лобановського. Але до того часу, поки це питання не вирішиться в Люксембурзі, про це важко говорити.

Раніше Вячеслав Саулко розповідав, що проєкти стартують від 80 мільйонів гривень, 80 відсотків оплачує банк, а 20 повинна сплатити громада. Інвестори зроблять все: від проєкту до тендерів, вводять лише свої компанії, серйозно контролюють роботи.

Віталій Усик

Нагору