ЖИТТЯ

Погода на 6 березня: в Переяславі похолодає, може пройти мокрий сніг

Завтра температура повітря знизиться й може сягати 4 градусів морозу. Вночі пройде мокрий сніг.

6 березня буде доволі холодно. Найнижчу температуру прогнозують ввечері – 4 градуси морозу. Найтепліше буде вдень – 2 градуси з позначкою плюс. Вночі може пройти мокрий сніг. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Вранці можлива ожеледиця, а протягом дня на дорозі буде сніговий наліт. Швидкість вітру сягатиме 4-13 м/с. Вологість повітря складатиме 36-70%.  Тривалість дня 6 березня – 11 годин 17 хвилин. Завтра день буде довшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:27, а захід – о 17:44.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1995 році – 17,4 градуса тепла, а найнижчу в 1964-му – 16,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять преподобного Тимофія, пустельника. У народі Тимофія називали Весновієм і говорили: “Як не злися хурделиця, все весною повіває”, “Дожити до Весновія, а там зима не страшна”. Цей день відзначався першими сонячними відлигами. Про погоду судили і за допомогою вітру: якщо у цей день теплі вітри, то і весна буде теплою. У цей час розпочинається рух соку у кленах і березах.

Юлія Кравченко

Нагору