Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Віталій Коцур із Переяслава отримав відзнаку “Народний герой України”

Переяславець Віталій Коцур отримав відзнаку “Народний герой України”. Її вручила фундація “Лицар Доброї волі”.

14 березня, у День українського добровольця, у Києві в храмі Успіння Богородиці Пирогощої ПЦУ фундація “Лицар Доброї волі” відзначила військовиків, добровольців та активних волонтерів. Відзнаку “Народний герой України” отримав також переяславський волонтер, громадський діяч, викладач місцевого університету Віталій Коцур. “За особистий виявлений героїзм по Добрій Волі на захисті свободи та незалежності Держави, за самовіддане служіння українському народові”, – написано на свідоцтві. Про це повідомляє Інформатор.

Віталій Коцур на своїй сторінці у Facebook написав: “Фундація передбачає діяльність у напрямках української просвіти та відзначення тих, хто докладає зусилля для відродження національної ідеї, оборони держави, сприяє науково-історичному та культурно-мистецькому розвитку суспільства”. Для Інформатора він прокоментував:

– До фундації входять люди, яким не байдужа доля України. Щорічно проводяться певні форуми, на яких відзначають учасників бойових дій, волонтерів, медиків. Із цією фундацією я вже працюю більше чотирьох років. Коли працював у Верховній Раді, вони проводили спільний форум із Міністерством оборони. Тоді стояло питання, як відзначати добровольців, які пішли в зону АТО, хлопців, які там загинули або стали інвалідами. Так і затвердили цю організацію, яка займається моніторингом добровольців, діяльності волонтерів, пошуком фінансування для відзначення цих людей.

Особисто я співпрацюю з фундацією в різних напрямках, зокрема, в культурно-просвітницькому, організовували багато заходів. І схоже, вони вирішили, що й мій час настав – ось таким чином привітали до Дня добровольця. Звичайно, я не збираюся полишати цієї справи, а такі нагороди лише більше мотивують. От вчора спілкувалися з військовослужбовцями, зараз на перший план виходить адаптація, психологічна реабілітація після війни. Навіть необхідність тієї самої освіти – часто хлопцям доводиться перенавчатися, бо через інвалідність вони не можуть займатися попередньою діяльністю. Тобто працювати нам є над чим.

Віталій Коцур – активний учасник Революції Гідності, на Майдані отримав поранення (куля від каски зрикошетила в око). Зараз займається волонтерством та громадською діяльністю, працює деканом факультету гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій переяславського університету.

Відзнаки для гідних

Нагадаємо, 13 березня в Переяславі відсвяткували Масницю. Урочистості провели в Музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини.

Віталій Усик

Фото із Facebook-сторінки Віталія Коцура (на знімку він ліворуч)

Нагору