Інформатор Переяслав

ВЛАДА

У Переяславі буде лише один поліцейський офіцер громади

У Переяславській ТГ все-таки буде поліцейський офіцер. На сесії міської ради прийняли рішення про це.

18 березня на сесії міської ради затвердили програму “Поліцейський офіцер міської територіальної громади” на 2021-2022 роки. На неї передбачено 195 тисяч гривень із міського бюджету: 135 тисяч – на 2021 рік та 60 тисяч – на 2022-й. Голова міськради уточнив, що буде лише один поліцейський офіцер, хоча на нашу кількістю населення (близько 32 тисяч людей) передбачено п’ять. Про це повідомляє Інформатор.

– Враховуючи те, що в місті є відділення поліції, де у штаті 98 осіб, то нам цілком достатньо й одного офіцера в громаді, – пояснив Саулко. Раніше він говорив, що у жодному разі не збирається відмовлятися від цього проєкту. Однак процес дещо затягнувся, порівняно з іншими громадами Переяславщини: Студениківська вже має одного офіцера, а Ташанська, Циблівська та Дівичківська підписали меморандуми про співпрацю із Нацполіцією.

Проєкт “Поліцейський офіцер громади” направлений на впровадження нового формату роботи дільничних офіцерів поліції, головною метою якого є поліцейська діяльність, орієнтована на громаду. Мета – попередження правопорушень. Офіцери будуть самостійнішими у своїй діяльності та виконувати основні завдання поліції у партнерстві з керівництвом об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, Вячеслав Саулко ще наприкінці січня висловлював невдоволення роботою поліції. Однак вже через місяць кардинально змінив свою думку.

Віталій Усик

Нагору