ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте яскраве ризото з буряком та сиром

Любите рисові страви? Тоді вам точно подобається ризото. Спробуйте урізноманітнити таку звичну їжу: просто додайте до стандартних інгредієнтів буряк, знайоме ризото здивує вас насиченим смаком і кольором.

Як приготувати таку страву, розповість Інформатор.

Продукти:

  • 300 г буряку
  • 1 цибулина
  • 50 вершкового масла
  • 250 г рису “Арборіо”(італійський короткозернистий рис)
  • 150 мл білого вина
  • 1 л овочевого або м’ясного бульйону
  • 1 лимон
  • сир пармезан за смаком

Спосіб приготування:

  1. Буряк відваріть або запечіть до готовності. Остудіть. Одну половину подрібніть блендером, а другу наріжте невеликими шматочками.
  2. Подрібніть цибулю і обсмажте до м’якості у вершковому маслі.
  3. Додайте рис і добре перемішайте, щоб покрити маслом кожне зернятко.
  4. Залийте вино і готуйте на середньому вогні приблизно 5 хвилин.
  5. Додайте частину бульйону – він повинен покрити рис повністю. Коли рідина вбереться, залийте наступну порцію.
  6. Продовжуйте готувати, поки не використаєте весь бульйон.
  7. З лимона зніміть цедру і вичавіть сік.
  8. Коли рис буде готовий, змішайте його з усією буряком, цедрою і соком.
  9. Перед подачею посипте дрібно натертим сиром. При бажанні прикрасьте горіхами та зеленню.

Юлія Кравченко

Нагору