Любите рисові страви? Тоді вам точно подобається ризото. Спробуйте урізноманітнити таку звичну їжу: просто додайте до стандартних інгредієнтів буряк, знайоме ризото здивує вас насиченим смаком і кольором.
Як приготувати таку страву, розповість Інформатор.
Продукти:
- 300 г буряку
- 1 цибулина
- 50 вершкового масла
- 250 г рису “Арборіо”(італійський короткозернистий рис)
- 150 мл білого вина
- 1 л овочевого або м’ясного бульйону
- 1 лимон
- сир пармезан за смаком
Спосіб приготування:
- Буряк відваріть або запечіть до готовності. Остудіть. Одну половину подрібніть блендером, а другу наріжте невеликими шматочками.
- Подрібніть цибулю і обсмажте до м’якості у вершковому маслі.
- Додайте рис і добре перемішайте, щоб покрити маслом кожне зернятко.
- Залийте вино і готуйте на середньому вогні приблизно 5 хвилин.
- Додайте частину бульйону – він повинен покрити рис повністю. Коли рідина вбереться, залийте наступну порцію.
- Продовжуйте готувати, поки не використаєте весь бульйон.
- З лимона зніміть цедру і вичавіть сік.
- Коли рис буде готовий, змішайте його з усією буряком, цедрою і соком.
- Перед подачею посипте дрібно натертим сиром. При бажанні прикрасьте горіхами та зеленню.
Юлія Кравченко