ЖИТТЯ

У Переяславі хочуть відкрити музей, присвячений колишнім міським головам

Переяслав утримує статус “наймузейнішого міста” України. Незабаром тут відкриють ще один музей.

Кілька останніх місяців працівники міської ради, культурні та громадські діячі Переяслава обговорюють створення у нашому місті нового музею. Він буде присвячений колишнім міським головам Переяслава, уже має попередню назву – Музей очільників Переяслава. Розмістять експозицію в недобудованому приміщення (в народі – “котлован”) на Майдані Княжий двір. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на особисті джерела.

Відомо, що теперішній міський голова Вячеслав Саулко повністю підтримав цю ініціативу і вже готує речі, які в майбутньому передасть до музею. Попередній мер Тарас Костін віддав до експозиції боксерські рукавички. Про інші експонати нам наразі не вдалося дізнатися. Відкриється Музей очільників Переяслава, як тільки підготують приміщення. Для його ремонту необхідні серйозні кошти, яких у міському бюджеті немає. Тож зараз тривають перемовини з інвесторами.

Зазначимо, що у Переяславі нараховується 26 музеїв: 23 в НІЕЗ та три поза ним. У вересні минулого року наше місто потрапило до Книги рекордів України, як “наймузейніше” в країні: один музей тут припадає на найменшу кількість населення.

Сподобалася публікація? Тоді обов’язково прочитай ще й цю.

Нагору