ЖИТТЯ

На Переяславщині горять ліси та поля: нові випадки пожеж

У Переяславі та селах колишнього району тривають пожежі в лісах і загоряння трав’яних настилів. Флора та фауна страждають.

1 квітня на Переяславщині знову зафіксували чимало пожеж, викликаних незаконним спалюванням рослинності. У Переяславі був один підпал. Також гасили вогонь у селах Помоклі та Гречаники. Про ці три пожежі Інформатору розповів провідний інспектор РС ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

ГРЕЧАНИКИ

Про загоряння трав і чагарників у селі Гречаники Дівичківської ТГ повідомили телефоном о 16:48. На гасіння пожежі виїхало п’ятеро рятувальників. Розвідка показала, що горить трава та чагарники на площі пів гектара. На місці, окрім пожежної машини, працював трактор Дівичківської ТГ. Вогонь вдалося локалізувати о 17:19, а повністю ліквідували пожежу вже о 17:40.

ПОМОКЛІ

А от у селі Помоклі, що входить до складу Ташанської ТГ, загорілася невелика ділянка лісу. Про пожежу оперативно-рятувальній службі повідомили о 19:01. О 19:20 старший лісівник Помоклівського лісництва надав інформацію про загоряння сухої трави у міжрядді дерев на площі 0,01 гектара. Локалізувати та врешті-решт ліквідувати пожежу вдалося Помоклівському лісництву, трьом пожежникам та з допомогою трактора з плугом.

ПЕРЕЯСЛАВ

О 20:33 до оперативно-рятувальної служби надійшло телефонне повідомлення про загоряння трави на лузі в місті Переяслав на вулиці Яготинській. О 20:42 на місце події прибуло п’ятеро рятувальників, котрі встановили, що горить рослинність на площі пів гектара. Пожежники локалізували загоряння доволі швидко — вже о 21:02. Повністю впоратися з пожежею вони змогли вже о 21:17.

Фото з місця події

Ось такі наслідки загоряння трав’яних настилів

Вогонь не вщухає

Нагадуємо, що 29 березня пожежники гасили вогонь в селах Козлів та Гайшин. На автошляху Бориспіль-Золотоноша полум’я могло дістатися лісу. ДСНС просить усіх бути відповідальними та не забувати про штрафи за причетність до підпалу рослинності.

Юлія Кравченко

Фото надав Денис Порохня

Нагору