Переяслав Перейти на сайт

У Переяславі депутати та активісти розчистили берег річки Трубіж

Двомісячник благоустрою в Переяславі триває. У вихідні провели кілька суботників, зокрема, на березі річки Трубіж.

10 квітня на березі річки Трубіж біля ЦПТО активісти на чолі з міськими депутатами Аліною Литвин та Андрієм Іващенком з партії “Голос” провели суботник. Зібралося близько тридцяти людей, розчистили берег від чагарників. Про це Інформатору розповіла Аліна Литвин.

– У нас в місті є не лише річка Альта, а й Трубіж. І в районі ЦПТО його берег дуже захаращений. Тож ми подумали, що треба там прибрати, щоб мешканцям найближчих будинків було комфортніше відпочивати, – зазначила Литвин. – Але саме людей з багатоквартирок прийшло не так і багато, як ми очікували. До прибирання долучилися представники Центру зв’язку та управління ДСНС України, інспектори з благоустрою Михайло Галаган та Олександр Калашник, начальник відділу капбудівництва та ЖКГ Олександр Вітківський, хлопці зі спортивного клубу “Преслав”. Працівники центру зв’язку спиляли чотири аварійні дерева, ми прорідили чагарники. Сьогодні техніка ВУКГ має вивезти або вже й вивезла все це.

Литвин розповіла, що ще планують провести суботник на території майбутнього притулку для собак на Підварках. Також вона чекає відповідь міської ради на депутатське звернення щодо того, на яких вулицях необхідно висадити дерева. Саджанці закуплять власним коштом, можливо, чимось допоможуть спонсори.

Аліна Литвин на суботнику

Берег Трубежа став чистішим

Нагадаємо, що цього ж дня у парку “Набережний” також провели суботник. Організували його активісти та депутати міськради від “Європейської солідарності”.

Віталій Усик

Фото із Facebook