ЖИТТЯ

Альту мають зарибити, Саулко вислухав людей: як минув черговий суботник у Переяславі

Сьогодні, 17 квітня, зранку провели третій за рік суботник у неофіційному парку “Набережний”. Цього разу поспілкуватися з небайдужими переяславцями про благоустрій майбутнього парку прийшов голова Переяславської ТГ Вячеслав Саулко.

Збиратися люди починали о 9:30. До суботника долучилося рівно двадцять людей: хтось прийшов одразу, хтось з’явився пізніше. Були люди, які приходили на одну годину, а були й ті, хто затримувався довше. Треба враховувати й погодні умови: деяких людей відлякав дощ, який спустився на Леваді після 11-ї години. Про це Інформатору розповіла активістка, організаторка суботника Олександра Дем’яненко.

Очільник Переяславської ТГ Вячеслав Саулко прийшов на початок суботника. Вислухав пропозиції жителів міста щодо цієї території. Наразі відомо, що депутат міської ради та активіст Євгеній Глазунов хоче встановити в “Набережному” лавочки для відпочинку.

У наступні два тижні суботники в парку “Набережний” не проводитимуть через наближення релігійних свят. Втім, є сподівання, що працівники ВУКГ повністю завершать тут прибирання, яке почали небайдужі жителі Переяслава.

Також Олександра Дем’яненко повідомила, що в планах є зариблення Альти, аби вона більше не замулювалася. Наступного тижня активісти хочуть запустити рибу в річку. Вже відшукали місце, де можна придбати рибу, але тепер з’явилося фінансове питання (один кілограм мальків риби коштує 100 гривень). Планують купляти мальків товстолоба та білого амура.

Якщо хочете, щоб Альта стала чистішою, допоможіть фінансово: 5168 7554 3259 0749 (Олександра Дем’яненко). В призначенні платежу обов’язково вказуйте: “на рибу”.

Суботник відбувся, попри погодні умови

Нагадуємо, у притулку в Переяславі зараз перебує 61 собака. Деякі цього тижня потрапили в нові домівки. Саме про них ми сьогодні і розповідали. Також згадували про жахливу ситуацію поблизу табору “Славутич”, в якій постраждав песик.

Юлія Кравченко

Нагору