ЖИТТЯ

Як отримувати задоволення від життя: шість корисних порад

В погоні за щастям люди не помічають, що воно поруч. Варто насолоджуватися життям, а це вдається далеко не всім.

Детальніше про те, як радіти навіть незначним та маленьким подіям, розповість Інформатор.

Живіть сьогоднішнім днем. Кажуть, якщо неспокійно на душі – значить ви живете майбутнім, а якщо мучить депресія – минулим. А якщо ви живете тут і зараз, тобто сьогоденням, то розумієте, що минуле й майбутнє – всього лиш ваші тимчасові ілюзії в нескінченному й вічному “зараз”.

Будьте собою. Будьте цілісною натурою і не розмінюйтесь на дрібниці. Кращий спосіб нести добро в світ і в життя інших людей – це намагатися бути в своєму найкращому фізичному, емоційному та духовному стані.

Вмійте помічати маленькі радощі й насолоджуватися ними. Коли ми думаємо про те, що варто намагатися насолоджуватися життям, то на думку спадають лише якісь неймовірні й приголомшливі речі. Ми помилково вважаємо, що бути щасливим – це щось на зразок відпустки на красивому острові або виграшу в лотерею. Навчіться дякувати долі за кожну мить, цінувати й насолоджуватися тими неоціненними подарунками, які ми отримуємо щодня.

Не порівнюйте свою історію з чужими. Порівняння краде у вас радість і щастя. Ваш шлях унікальний і спеціально створений для вас всесвітом. Тільки тому що хтось обігнав вас у чомусь, не означає, що ви відстали або зазнали невдачі. Просто зараз не ваш час.

Не бійтесь змін. Зміни – це те, з чим ви повинні змиритися. Ніхто і ніколи не залишається тим самим. Зрозумійте і прийміть те, що зміни необхідні і неминучі. Ми постійно вчимося, ростемо і формуємось, щоб досягти свого оптимального варіанту розвитку особистості.

Розвивайте хороші стосунки. Незалежно від того, чи є ви інтровертом або екстравертом, якість життя залежить від стосунків. Ці тези підтверджують численні дослідження: ми стаємо схожими на людей, з якими проводимо багато часу. Наше щастя прямо пов’язане не з кількістю наших стосунків, а з якістю. Самотність – це такий же ризик для здоров’я, як і куріння.

Оксана Симоненко

Нагору