ЖИТТЯ

Коли “Набережний” у Переяславі стане офіційним парком: залежить від міського голови

Сьогодні в неофіційному парку “Набережний” відбувся четвертий суботник. Депутат міської ради Євгеній Глазунов розповів про подальшу долю цього місця.

Попри несприятливі погодні умови, традиційний суботник у парку “Набержний” в Переяславі все ж таки провели 24 квітня. Інформатор  поспілкувався з депутатом міськради та активістом Євгенієм Глазуновим. Він розповів про плани щодо зведення в цьому місці офіційного привабливого парку.

ІДЕЯ СТВОРЕННЯ

— Ми створили ініціативну групу, яка вже протягом чотирьох тижнів організовує суботники для подальшого створення скверу в мікрорайоні Спаська левада. Надалі планується через місцеве самоврядування, через міську раду виділення коштів задля благоустрою майбутнього парку. Вячеслав Саулко приїздив минулого тижня на наш суботник й обіцяв, що долучиться й допоможе зробити красивий парк.

Коли ми закінчимо це розчищення й місцевість матиме прийнятний вигляд, я готовий від себе встановити декілька лавочок. Але це тільки тоді, коли міська рада посприяє завершенню робіт із благоустрою, тому що зараз це місце доволі непривабливе: немає ніякого освітлення, а вандали можуть ці лавочки пошкодити. Ще, окрім лавочок і освітлення, можна поставити тут і смітники.

ЩО ДАЛІ?

— Було три суботники, але ще не забрали все те сміття, яке ми зібрали з активістами та іншими депутатами (Григорієм Яремою та Іриною Слюсар). Я запитав у Вячеслава Саулка про причини. Він сказав, що працівники ВУКГ максимально завантажені, вони займаються ремонтом, благоустроєм міста й не мають часу. Але, як тільки вони звільняться, тоді там приберуть. І вже тоді ми будемо рухатися через міську раду, робити проєкт парку. Найголовніше — розробити проєкт. А коли саме це буде — залежить від міського голови. Точних дат Вячеслав Володимирович не називав. Він під’їхав, поспілкувався, почув нас. Я планую в цей міжсесійний період поговорити з ним, почути його бачення. Зустрітися плануємо вже наступного тижня, тоді й буде чіткіше відомо про якісь конкретні дати.

Наступного тижня суботник у парку “Набережний” проводитися не буде через Великодні свята. А вже через одну суботу, 8 травня, планується проведення останнього, підсумкового суботника, після якого можуть розпочатися роботи зі зведення вже офіційного парку.

Нагадуємо, Вячеслав Саулко 17 квітня прийшов на суботник у парку “Набережний”, щоби вислухати думки та бачення жителів Переяслава.

Юлія Кравченко

Нагору