ЖИТТЯ

“Подаруй воїну паску”: у Переяславі діє благодійна акція

Великдень — це свято, яке прийнято відзначати з рідними, випікати паски та накривати на стіл. Але в святкових клопотах ми забуваємо, що є важливі речі, які нас також стосуються.

У Переяславі діє благодійна акція “Подаруй воїну паску”. Усі охочі можуть долучитися та принести паску та інші гостинці в Свято-Єфремівський храм (на території лікарні). Храм відчинений щоденно з 8:30 до 12:00. Детальніше про те, як проходить акція, Інформатору розповів Дмитро Волошин, настоятель цього храму.

— Займаємось ми цією акцією вже давно, проходить вона кожного року. Люди в клопотах перед святами часто забувають про ситуацію на Сході. Тому я вирішив про такі речі нагадувати і напередодні Великодня, а також якось порадувати наших захисників, — говорить отець Дмитро. — Збираємо ми не лише продукти харчування, а і господарські інструменти та все, що потрібно.

Нам вже вдалося зібрати трохи грошей, на які закупимо паски. Загалом вже маємо декілька коробок з продуктами. Долучаються до цієї акції дитячий садок “Золотий ключик”, ліцей-інтернат “Патріот”, публічна бібліотека та Дівичківська громада. Перша машина з подарунками виїжджатиме на Схід вже в четвер вранці, потім ще одна в п’ятницю. Гостинці передаємо в різні військові підрозділи у Донецькій області: в 43-тю окрему артилерійську бригаду імені гетьмана Тараса Трясила та 10-ту окрему гірсько-штурмову бригаду. Наголошую, що перед таким великим святом не слід забували робити добрі справи. Адже якщо ми хочемо змінити світ навколо себе, то починати треба з себе.

Олександр Слюсар — один із учасників акції. Він передав воїнам паски на Великдень

Для того, щоб взяти участь в акції, ви можете звернутись за телефоном (067) 727-66-73 (отець Дмитро).

Нагадаємо, що 26 квітня розпочався Страсний тиждень — це сім днів, коли церква згадує останні дні земного життя Ісуса Христа. Кожен день Страсного тижня – великий і святий, і в кожен з них в храмах здійснюються особливі служби.

Оксана Симоненко

Фото із Facebook

Нагору