ЖИТТЯ

У Переяславі обмежать рух на дорогах: це має зупинити вантажівки

У Переяславі обмежать рух транспорту на дорогах. Офіційна причина – ремонтні роботи.

На дев’ятій сесії міської ради Переяслава 22 квітня депутати прийняли рішення про обмеження руху вантажного транспорту через місто. Йдеться про вантажівки фактичною масою понад 24 тонни або із навантаженням на вісь понад 7 тонн. Офіційна причина – у весняний період проводитимуться ремонтні роботи, тож вантажівки можуть завадити якісному виконанню їх. Про це повідомляє Інформатор.

– Більше 400 фур щодоби проходять через наше місто: через Підварки, Новокиївське шосе, вулицю Ярмаркову, – сказав голова міськради Вячеслав Саулко. – Дороги від них вбиті. Попередній міський голова та депутати минулого скликання багато чого намагалися в цьому плані зробити, але не вдалося нічого. Ми вичерпали всі юридичні шляхи для того, щоб привести до тями наш облавтодор, Укравтодор, які мали б зробити якісну об’їзду дорогу. На жаль, від них є лише купи відписок: не наше, робити не будемо, не передбачені кошти. Самі заборонити рух апріорі ми не можемо, а поліція на це не має належних підстав. Тому ми приймаємо таке радикальне рішення: у зв’язку з весняним періодом, періодом ямкового ремонту ми змушені встановити обмежувальні знаки для крупногабаритного транспорту з метою наведення порядку на дорогах нашого міста. Тобто ми не забороняємо, а просимо вибачення і тимчасово не даємо змоги проїхати. На дорогах будуть встановлені залізо-бетонні блоки в шаховому порядку так, щоб легкові машини могли проїхати, а вантажні – ні.

Блоки встановлять біля мосту в Чирському та на в’їзді до Переяслава з боку Черкас. При цьому, якщо вантажівки з фурами почнуть об’їжджати місто селами Переяславської громади, зокрема, Великою Каратуллю або Гайшином з Дем’янцями, то відповідним рішенням сесії на їхній території також “почнеться ямковий ремонт”. Міська влада сподівається, що після цього водії шукатимуть інші шляхи і в майбутньому вже не розглядатимуть Переяслав як транзитний пункт у своїх маршрутах. Приклад наші чиновники взяли із Драбова та Березані.

Біля ділянок з блоками встановлять відповідні знаки про обмеження руху. Блоки не заважатимуть маршрутним автобусам.

Нагадаємо, на цій же сесії розглянули питання, яке стосується розвитку фізичної культури та спорту в Переяславській ТГ. Питання реконструкції стадіону зрушило з мертвої точки.

Віталій Усик

Нагору