ЖИТТЯ

Як на Переяславщині святкували Великдень: найкращі фото з Instagram

2 травня всі православні християни відзначали найбільше церковне свято. Жителі міста публікували в Instagram, як вони провели Великдень. 

Великдень є державним вихідним, тому жителі Переяславщини проводили цей день з рідними за святковими столами. Як саме це було, дізнався Інформатор.

На Великдень прийнято випікати паски. Прикрашають їх в наш час різноманітними способами та інгредієнтами. Чим же цьогоріч похизувалися переяславці?

@dimitrovanails

@ekaterina_liovchik

@irina_irinda

@duboshey

Крашанки — це яйця, які фарбують лише в один колір. В християнстві особливе значення має червона крашанка – вона символізує кров, яку пролив Ісус за гріхи людей. Але зараз їх розмальовують в різні кольори, використовуючи як штучні, так і натуральні барвники.

@tsaruchka_vika

@tatyana_bu24

@kykla_beautyroom

Свята — це хороший привід зібратись разом із сім’єю та друзями. Тим більше, що погода вчора була тепла та сонячна.

@vitya_muravskyi

@yura_umarov95

@bogdanosadch

На Великдень прийнято збирати кошик з продуктами та йти освячувати його до церкви. Так і цього року містяни не зраджували традиціям.

@ludmila_v_m_

@lenok_luk

@mariapiltay

Нагадаємо, що на Великдень у Переяславі було надзвичайно порожньо: майже всі зібралися святкувати Великдень у сімейному колі. Навіть деякі магазини не працювали в цей день. Як саме Великдень вплинув на графік роботи у супермаркетах, кав’ярнях та аптеках?

Оксана Симоненко

Нагору