ЖИТТЯ

“Матадор” із Переяслава вилітає з футбольного кубка Київщини

Переяславський “Матадор” у 1/8 фіналу кубка Київщини з футболу поступився “Калинівці”. Матч завершився з рахунком 1:4.

Сьогодні, 10 травня, відбулися матчі 1/8 фіналу кубка Київщини з футболу. У одному із них переяславський “Матадор” приймав на власному полі “Калинівку” із Броварського району. Ця команда грає у вищій лізі чемпіонату області, наразі після шести турів посідає десяти місце із чотирнадцяти команд. У неї на одне очко менше, ніж у “Софії”, яку в 1/16 фіналу наш “Матадор” в серії пенальті вибив із турніру. Тож переяславці сподівалися, що й цього разу гра принесе позитивні емоції. Однак сталося все навпаки – “Матадор” поступився з рахунком 1:4. Про це повідомляє Інформатор прямо зі стадіону ім. В. Лобановського в Переяславі.

“Калинівка” з перших хвилин почала створювати небезпечні моменти біля наших воріт. І в гол вони переросли вже на 18 хвилині, коли нападник гостей протягнув м’яч у штрафний майданчик і з досить гострого кута “прошив” голкіпера переяславської команди. “Матадор” мав свої дві нагоди, щоб відігратися, але точності не вистачило ні Романові Кривенку, ні Павлові Лисенку. Натомість на 45 хвилині її вистачило гравцеві “Калинівки”, який чудово зловив м’яч на ногу та з-за меж штрафного майданчика вколотив його в сітку воріт – 0:2.

У перерві на стадіоні лунала музика. Чомусь до переліку українських пісень втулилася російськомовна “Возьми меня в свой плен” Олега Винника, це при тому, що існує українська версія цієї пісні. Певно, на спортивних змаганнях обласного рівня варто було обійтися без російськомовних хітів. Тим паче, “плєн” до спорту немає жодного стосунку.

Другий тайм став продовження першого, як би це банально не звучало. На полі нічогісінько не змінилося. Хіба що “Матадор” став грати ще слабше. Очевидно, далося в знаки те, що команда практично цим же складом у суботу провела надважкий виїзний поєдинок із Семенівкою у районному чемпіонаті (1:1). Відновитися за дві доби просто нереально, до того ж деякі основні гравці у тому матчі травмувалися.

На 49 хвилині здавалося, що арбітр призначив пенальті у ворота “Матадора”. Принаймні вболівальники побачили, що фол був (якщо й був) у штрафному майданчику, однак суддя все ж вказав на точку за межами карного майданчика. Суті це не змінило, адже гравець “Калинівки” реалізував цей удар не гірше, ніж пенальті, пробивши у “воротарський” кут, – 0:3. Четвертий м’яч у наші ворота залетів на 83 хвилині, коли господарі вже відверто кинули грати. Однак на гол престижу все-таки спромоглися. Юрій Кривенко чудово забив зі штрафного вже у компенсований час. У підсумку – 1:4, до чвертьфіналу проходить “Калинівка”.

“Матадор” відчув рівень обласного футболу і готується наступного року заявитися у першу лігу чемпіонату Київщини. Якщо з вищоліговиками все було не безнадійно, то у нижчому дивізіоні має стати конкурентною командою. І не слід забувати, що “Матадор” стартував у чемпіонаті Переяславщини. Тут будь-який результат, окрім чемпіонства, сприйматиметься для цієї амбіційної команди як невдача.

Нагадаємо, що на матч-відкриття районного чемпіонату прийшло зовсім мало вболівальників, хоча грали дві міські команди. А Велика Каратуль знялася з турніру, так і не стартувавши в ньому.

Віталій Усик

Нагору