ЖИТТЯ

Як стати самодостатньою людиною: шість корисних порад

В наш час люди постійно від чогось або когось залежать, але також потрібно бути в гармонії і наодинці. Єдиний спосіб стати самодостатньою людиною — перестати чекати чи тим більше вимагати щось від інших та почати жити і вести себе як доросла людина. 

Інформатор поділиться з вами, як стати самодостатньою людиною.

Піклування про тіло. Обов’язково піклуйтесь про своє тіло, про його красу, бадьорість і здоров’я. Чим раніше ви навчите себе здоровому способу життя, тим довше залишитеся людиною самодостатньою.

Готовність до самотності. Багатьом знадобиться досвід продуктивної самотності. Якщо у вас є страх самотності, то через нього потрібно пройти і зрозуміти, що нічого страшного в ньому немає. Ви просто живете самостійно, займаючись своїми справами. Самотність подібно розвантажувальній дієті. Все зайве і непотрібне видаляється в процесі внутрішнього опрацювання власних програм та обмежень.

Майте власні цілі. Наявність власних цілей на день, рік чи життя завжди дає поштовх вперед. Той, у кого є свої цілі, живе своє життя. Хто не визначив свої цілі — живе тим, що пропонує йому життя і оточуючі. Напевно, все-таки краще жити своє життя.

Коло вашого спілкування. Розберіться зі своїм колом спілкування, зі своїми друзями і приятелями. Тепер поруч з вами повинні бути тільки ті, хто вам потрібен, тільки тоді, коли це потрібно вам, і залучати лише в ті справи і розмови, які вам потрібні і цікаві.

Самостійність рішень. Звикайте приймати рішення самостійно. Слухайте поради всіх, але поступайте по своєму. Пам’ятайте, що рішення в кінцевому підсумку приймаєте саме ви, а не ваші порадники, і відповідати за нього доведеться вам.

Самообслуговування. Навчіться обслуговувати себе, заробляти гроші і самостійно вирішувати всі свої життєві проблеми. Це допоможе зробити ще один крок до самостійності та незалежності від інших.

Оксана Симоненко

 

Нагору