ЖИТТЯ

День вишиванки у Переяславі: чи багато жителів міста одягнули святкові сорочки

Можливо, через не досить приємну погоду сьогодні на вулицях Переяслава можна зустріти не так вже й багато людей у вишиванках. Однак ми знайшли тих, хто одягнув красиві сорочки.

Всесвітній день вишиванки традиційно святкують в третій четвер травня. У 2021-му цей день припав на 20 число. Але погода за десять днів до початку літа залишає бажати кращого: близько 17 градусів тепла, дещо вітряно та похмуро. Можливо, через це багато людей все ж одягнулися в те, що зручне та тепле, а не святкове. Бо на вулицях Переяслава практично немає людей у вишиванках. “У мене є лише вишита сукня, але в таку погоду її не одягнеш”, – пояснила мені знайома. Певно, така проблема не лише в неї. Вочевидь, багато хто цього дня заховав красиві вишиті орнаменти під куртками.

А от на сесію міської ради у вишиванках прийшли майже всі депутати та працівники міськради. Ще б пак, це ж не так складно, як проголосувати за виконання Гімну перед уроками в школах та використання червоно-чорного прапора під час урочистостей. Уточню, що за це проголосували позитивно, але не без дискусій і за прапор не з першого разу. Але це вже ми трішки не про те.

Фотограф Інформатора прогулявся центром міста і все-таки знайшов людей у вишиванках. При чому на одному квадратному метрі їх було не менше, ніж у муніципалітеті. Це були школярів та працівники музеїв. Як же не влаштувати невеличку фотосесію для цих красенів та красунь?!

Музейники не могли забути про таке свято

Справжня українська закохана пара

Хто сказав, що вишиванка – це не сучасно?

Переяславські юні красуні

Прийшли на майстер-клас, водночас і на фотосесію

З такими козаками на Україну чекає світле майбутнє

І з такими україночками також

Лише в сорочечці справді сьогодні занадто холодно

Нагадаємо, що науковці Переяслава розповіли нам цікаві факти про вишиванки. Більше деталей ви можете дізнатися за посиланням.

Віталій Усик

Фото: Юрій Товкайло

Нагору