ЖИТТЯ

Погода на 5 червня: у Переяславі стає все тепліше

Завтра протягом дня із-за хмар з’являтиметься сонце. Опівдні й до самого вечора буде тепло – 20 градусів із позначкою плюс.

У суботу, 5 червня, у Переяславі протягом дня буде хмарно з проясненнями. Найхолодніше буде вночі та о 6:00 – 14 градусів тепла. Тепліше стане опівдні – 20 градусів тепла. Така температура протримається до самого вечора, й уже після 21:00 спаде до +17 градусів. Опадів синоптики не прогнозують. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру сягатиме 2-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 43 та 81 відсотками протягом доби. Тривалість дня 5 червня – 16 годин 11 хвилин. Завтра день буде довшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:47, а захід – о 20:58.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1910 році – 30,8 градуса тепла, а найнижчу в 1930-му – 2,4 градуса тепла.

Народні прикмети:

5 червня вшановують пам’ять святителя Леонтія Ростовського і чудотворця Романа Углицького. На Леонтія закінчують саджати огірки. Наші пращури помітили: “Багато ґедзів у цей день – до хорошого урожаю огірків”. Якщо вранці трава пахне сильніше звичного – на дощ.

Юлія Кравченко

Нагору