ЖИТТЯ

На Переяславщині Олена Гавриленко прикрашає стіни будинків малюнками

Зазвичай, коли ми заходимо в під’їзд, то бачимо однотонні стіни. Але Олена Гавриленко може зробити їх особливими.

Творчість у всіх людей виражається по-різному. Вона має приносити радість не лише автору, а і всім навколо. Певно, так також думає жителька села Гайшин Переяславської ТГ Олена Гавриленко, коли створює свої малюнки на стінах. Її роботи можна побачити в будинках у Борисполі, Стовп’ягах та Гайшині. Про свій творчий шлях вона розповіла Інформатору.

Як все почалося

— Ще в школі завжди любила малювати, займала призові місця в художніх конкурсах. А робити це на замовлення вирішила, коли намалювала своїм рідним вдома. Всім дуже сподобалось, почула теплі слова, що у мене талант. Рідні підштовхнули до того, щоб займалася цією справою надалі. Малюю десь з пів року, фарбу і пензлики обираю лише професійні, гарної якості. Фарба — акрилова, з нею зручно працювати, гарно лягає на поверхню, — розповідає Олена Гавриленко.

Матеріали для роботи

На один малюнок йде майже дві упаковки фарби. Малюнки тримаються на стінах довго та залишаються яскравими. А якщо це вулична робота, то потрібен лак, який наноситься зверху. Якщо малюнок складний, то перемальовую з чогось, а коли це прості, наприклад, якісь квіти, роблю це просто з голови. Люблю робити щось нове, цікаве і просто гарне.

Процес та гроші

Процес нанесення простий: спочатку олівцем роблю контури, потім уже розфарбовую. За часом на один малюнок розміром 3-4 метри витрачаю 3-4 години. Розміри мене не лякають, адже це захоплення приносить мені лише задоволення. А ще більше подобається, коли мої замовники в захваті від малюнків. Поки що робіт у мене не так багато, всі вони є в мене на сторінках в соціальних мережах. А працюю не лише в Переяславі, а й деінде. Один квадратний метр малюнка коштує 700 гривень.

Нюанси роботи

Глобальних проблем під час створення робіт, слава Богу, не було. Єдине, що неприємно, — це коли закінчується фарба (бо замовник просив таку картину, а потім передумав і захотів іншу). Я заздалегідь запитую, який саме малюнок хоче клієнт і, звичайно, беру відповідні обсяги фарби для цього. Виходом із таких ситуацій є змішування різних кольорів, щоб вийшло те, що потрібно. Ще були замовники, які чомусь не дозволяли робити фото і публікувати десь.

Квіти можуть радувати не тільки на клумбах, а і у під’їзді

Том, напевне, вже зачекався Джеррі

Олена в процесі створення краси

Такі малюнки значно краще прикрашають будинки, ніж написи на стінах

Нагадуємо, останнім часом популярними стали іграшки-антистреси під назвою “Pop It” та “Simple Dimple”. Їх масово купують як діти, так і старші. Що ж це таке та чи можна знайти в Переяславі, дізнавайтесь тут.

Оксана Симоненко

Нагору