ЖИТТЯ

Як легше витримати спеку влітку: кілька простих порад

Настало літо, а разом із ним прийшла спека, яку не всі люблять. Але якщо дотримуватись простих правил, то в літні дні стане набагато легше працювати або ж просто відпочивати. 

Детальніше про те, як легше переносити спекотні дні, розповість Інформатор.

Носіть світлий одяг з натуральних тканин. Одяг має бути виготовлений ​​з натуральної та легкої тканини. Вибирайте світлі кольори, адже темні притягують сонячне світло.

Вживайте літні продукти. Їжа має бути легкою, “літньою”. Потрібно утриматися від смаженого, жирного, гострого та солоного. Порції − невеликі, а від приготування їжі про запас відмовтесь, аби потім не лікуватися від харчового отруєння.

Пийте більше рідини. Пийте більше води, регулярно і маленькими порціями. Не рекомендуються і дуже холодні напої — вони можуть викликати судоми шлунку.

Обмежте шкідливі звички. Вживання тютюну і алкоголю потрібно звести до мінімуму. Звісно, просто взяти і відмовитися від поганих звичок не вийде, але обмежити себе хоча б на період спеки варто.

Якомога менше перебувайте на сонці. Особливо з 11 до 16 годин, за можливості заходьте в прохолодні приміщення з увімкненим кондиціонером. Також прокидайтеся раніше, адже в цей час надворі ще не так спекотно.

Оксана Симоненко

Нагору